Vijesti

Igor Radojičić na forumu u Bledu

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Radojičić je juče i danas učestvovao na Bledskom strateškom forumu, koji se održava u Sloveniji.

Tokom boravka na Bledu planirano je da Radojičić održi više bilateralnih sastanaka, najavljeno je iz Narodne skupštine Srpske. 

Kao glavni govornik najavljen je predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk, a među učesnicima su predsjednik Slovenije Borut Pahor, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, premijer Srbije Aleksandar Vučić, premijer Luksemburga Gzavije Betel, generalni sekretar OEBS Lamberto Zanijer i izaslanik generalnog skeretara UN Kristijan Fris Bah, najavili su organizatori.

Organizatori skupa podsjećaju da se deseti tradicionalni Bledski strateški forum koji će se okupiti oko 600 učesnika iz regiona, EU i međunarodnih organizacija, održava u godini važnih godišnjica - 70 godina od okončanja Drugog svetskog rata, 70 godina od osnivanja UN i 40 godina OEBS i da će važne teme skupa biti pitanja mira i bezbjednostii, privredna saradnja i ljudska prava.

Autor: Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog