Vijesti

Dodik povukao sa sjednice prijedlog o naknadama za poslanike

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u obraćanju pred poslanicima Narodne skupštine rekao je da sa sjednice Parlamenta povlači predloženi Nacrt zakona o pravima izabranih predstavnika Republike Srpske od 1991. do 1996. godine, čiji je predlagač .

U obraćanju poslanicima Dodik je naglasio da zakon povlači iz procedure, jer je pogođen komentarima o tome da poslanici prvog saziva ne zaslužuju da budu zbrinuti na ovaj način.

“Nacrt zakona povlačim sa ove sjednice parlamenta Srpske. Ukoliko ne bude konsenzusa kroz raspravu koja bi trebalo kasnije da nastane između svih relevantnih faktora u Republici Srpskoj u pogledu konstituisanja jednog opšte prihvatljivog zakona, ja ću isti ovaj zakon ponovo predložiti, jer smatram da je neophodno da se upravo ovo vrijeme na ovaj način reguliše”, istakao je Dodik.

Dodik je za skupštinskom govornicom rekao da je spreman da se trajno odrekne ove naknade, jer je i sam obuhvaćen ovim zakonom, ali mu je, kako kaže, stalno da riješi materijalni status tih ljudi.

Predsjednik Srpske rekao je da su umjesto odavanja dužne počasti, ratni poslanici ovih dana stavljeni na “na stub srama”, što nisu zasluižili.

Predsjednik Republike Srpske predložio je mjesečnu naknadu od 800 maraka za poslanike iz prvog saziva Skupštine Republike Srpske, da naknada ne bude nasljedna i da je ratni poslanici primaju primaju samo za života. Pare ne bi, kako je naveo Dodik, išle iz budžeta nego iz džepa aktuelnih poslanika.

Sjednici prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog