Vijesti

Održan protest protiv RTRS-a (FOTO)

Mladi iz opozicionih partija, na čelu sa predsjednikom mladih PDP-a, Draškom Stanivukovićem, danas su u 11.30h protestnom šetnjom iskazali nezadovoljstvo, zbog, kako kažu, "medijskog mraka" koji vlada u RS.

Učesnici protesta okupili su se u parku Mladena Stajanovića, a poslije toga su mirnom šetnjom došli preko puta zgrade RTRS-a, nakon čega im je policija zabranila da pređu ulicu i nastave protest pred zgradom javnog servisa Republike Srpske. 

Nikola Dronjak,  član PDP-a i jedan od organizatora ovih protesta izjavio je da građani treba da znaju kakva se propaganda "kuva" u kuhinji RTRS-a, te da ono što se prikazuje na javnom servisu nema puno veze sa istinom i stvarnošću. 

"Cilj ovog okupljanja je da građanima Republike Srpske ukažemo na pogrešnu uređivačku politiku Radio televizije RS. Smatramo da kao građani koji redovno plaćamo rtv taksu imamo pravo da izrazimo svoje nezadovoljstvo. Dokaz koji ide u prilog tome je sinoćni dnevnik RTRS-a koji je bio klasični primjer gebelsovske propgande. Posebno zabrinjava činjenica što se prilozi ne uređuju u RTRS-u, nego iz kabineta predsjednika republike, gdje je nekoliko njegovih spin doktora zaduženo je da sludi ovaj narod i da ga podijeli na izdajnike i patriote, te da u moru tog beznađa sakrije svoj kriminal za koji neko treba da odgovara", smatra Dronjak,.

Jedan od učesnika protesta bio je i Aljetić Milan, koji je za naš portal izjavio da je došao na proteste da izrazi negodovanje protiv jednoumlja RTRS-a, ali i ministra prosvjete RS.

"Ovdje smo se okupili da izrazimo bunt protiv jednoumlja RTRS-a i afere povezane sa ministrom prosvjete, Danetom Maleševićem oko upisa 28 učenika u Medicinsku školu u Banjluci,  od kojih dobar dio uopšte nije bio na spisku prijavljenih učenika", ističe Aljetić.

Organizatori protesta najavili su i ponovno okupljanje ako se ne usliše njihovi zahtjevi. 

Autor: Frontal

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog