Region

Vučićeva zdravica britanskom princu

Uvjeren sam da ćete spoznati tradicionalno srpsko gostoprimstvo tokom boravka u Srbiji i da ćete iz naše zemlje ponijeti najljepša sjećanja, izjavio je sinoć predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u zdravici na večeri koju je priredio za britanskog princa Čarlsa i njegovu suprugu Kamilu u Domu garde u Topčideru.

"Dižem ovu čašu za zdravlje princa od Velsa i vojvotkinje od Kornvola, za dobrobit i dalji progres prijateljskog britanskog naroda, za našu zajedničku dobrobit", rekao je Vučić. 

Ujedinjeno Kraljevstvo i Srbija su povezani dugogodišnjim odnosima, uspostavljenim 1937. kad je prvi britanski konzulat otvoren u Beogradu, podsjetio je Vučić. 

"Bili smo saveznici u dva svetska rata i danas smo, suočeni sa izazovima modernog sveta", rekao je premijer dodajući da se nada da će ugledni gosti dolaziti češće. 

"Posle poslednje posete princa Čarlsa pre 38 godina i Margaret Tačer dve godine kasnije, ovde nismo videli premijera Velike Britanije, ni princa od Velsa, niti bilo kog toliko značaja iz vaše zemlje. Nadam da ćete dolaziti češće u Srbiju, da ćete zavoleti našu zemlju i divne ljude", rekao je Vučić. 

Večeri su prisustvovali ministri u vladi Srbije, zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života, među kojima su bili i pisac Siniša Kovačević, glumac Miki Manojlović, operska diva Jadranka Jovanović...

Izvor: Agencije
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog