Kultura

У Палама отворена књижевна манифестација "Дани Душка Трифуновића"

У Палама је синоћ отворена дводневна књижевна манифестација “Дани Душка Трифуновића”, посвећена овом српском пјеснику, књижевнику и телевизијском аутору.

Директор Културно-спортског центра Пале Мирослав Симовић рекао је да је синоћ одржано вече поезије “Буквално тако” на којем су учествовали писци из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Он је навео да је данас у оквиру ове манифестације предвиђена посјета писаца основним школама “Пале” и “Србија”, гдје ће они одржати интерактивне часове са дјецом “Дјеци у част”.

Бесједу о Трифуновићевом стваралаштву говорио је Богомир Мијатовић, који је и издао књигу “Памтите ме по пјесмама мојим” у којој се бавио ликом и дјелом Душка Трифуновића.

“Са Душком сам се спријатељио по његовим доласком у Нови Сад. Он је имао два опуса - један озбиљни књижевни, преко којег је стекао име и углед међу књижевницима и онај којим сам се бавио у својој књизи”, навео је Мијатовић и додао да Трифуновић није користио рачунар, већ писаћу машину.

Мијатовић је истакао да је Трифуновић био универзални пјесник, велики човјек и филозоф, један од најумнијих људи које је срео.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да се манифестација одржава 13. пут и да је ријеч о најпјеванијем пјеснику са ових простора.

Он је истакао да су посјетиоци имали прилику да слушају све о Трифуновићу од његових колега, пријатеља, те да ће настојати и наредних година да подржавају ове и сличне манифестације.

У музичком дијелу програма учествовали су Милош Маловић и Маријана Капуран.

Организатор ове манифестације је паљански Културно-спортски центар, а покровитељи су град Источно Сарајево и општина Пале.

 


Извор: срна

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog