O nama

Portal Frontal je nastao početkom 2009. godine kao rezultat saradnje Portal Media Group kao izdavača (nekadašnji Intermezzo d.o.o.) i agencije Prime Communications kao agencije koja je osmislila vizuelni identitet i uradila portal.

U prve četiri godine rada smo svojim radom i inovativnošću uspjeli postići značajne rezultate i vidljivost na medijskoj sceni Republike Srpske, ali i prepoznatljivost u BiH i regiji. Kao nezavisni internet portal Frontal je učinio mnogo i na promociji blogova po čemu smo postali prepoznatljivi i u regiji. Bili smo među prvim medijima koji su aktivno počeli upotrebljavati društvene mreže a posebno smo radili na  promociji Twittera. Izdržali smo razne napade, prijetnje, kopiranja, zloupotrebu sadržaja a prije 3 mjeseca se desila serija hakerskih napada zbog koje od polovine septembra 2012. godine nismo bili aktivni.

U sklopu nove poslovne strategije sa kojom je započeto tokom ove godine je nastala medijska firma Portal Media Group, a inteziviranje naših aktivnosti slijedi u novoj 2013. godini, u okviru koje se objedinjuje nekoliko medija. U skladu sa novim planom, a da bismo čitaocima omogućili jednostavniji, pregledniji i lakši pristup svim našim sadržajima, na glavnom medijskom portalu Frontal,  su obuhvaćeni i putem linkova predstavljeni svi dosadašnji i planirani projekti (The Srpska Times, Intermezzo, Student INFO, Potrošač INFO, Penzioner INFO). Svakako, portal nije zamišljen samo kao prezentacija, nego kao kombinacija dosadašnje prakse rada Frontala, ujedinjen sa novim sadržajima. Što se tiče samog Frontala, i dalje ćemo se truditi sa na njemu ponudimo informacije iz svih bitnijih oblasti života građana Republike Srpske, ali i regije. Vijesti, teme, blogovi, intervjui, priče, galerije su raspoređene kroz nekoliko rubrika. Za redizajn Frontala je zaslužan Ivan Ćosić, a za CMS agencija Promotim.

Ono što novi Frontal obogaćuje, pored preglednog i jednostavnog dizajna, jeste i gostovanje bloga Teza-Antiteza, najuticajnijeg bloga u BiH za 2011. godinu, sa čijim tvorcem i našim dosadašnjim blogerom Milkom Grmušom, smo dogovorili saradnju o spajanju ova dva uspješna internet projekta.

Dobrodošli...


Naši partneri