Frontal Blog Challenge

A šta vi nedjeljom?

„Na Badnjak ćemo raditi do podne! Nemamo dana slobodnog vremena. Nikad im nije dosta!“

U ovakvim i sličnim razgovorim o „okrutnosti“ poslodavaca  se nađete na dnevnoj bazi, a da ništa niste ni pitali. Crnčimo dan i noć, oni troše na gluposti, a nedaju pristojnu plaću, radite nedjeljom, odnosno radite uvijek jer će sve napraviti da nemate ni dana godišnjeg…. A vi? Kad već radite non-stop, ono malo nedjelje iskoristite da odete na misu, popijete kavu i skoknete u shopping!

Nekad je stvarno nevjerojatno koliko daleko seže ljudska nelogičnost. Žalimo se na postupanja svojih šefova i onih koji diktiraju pravila konzumerizma, a u isto vrijeme ih slijepo pratimo i u potpunosti podržavamo taj apsurdni sustav. Jeste li ikad pomislili da bi možda ona teta za kasom željela nedjelju provesti sa svojim djetetom negdje u prirodi ili možda izdvojiti jutro za pripremu ukusnog ručka za svoje najbliže, ili onaj skladištar, kuhar, konobar provesti dan  uz more ili odraditi uspon na Prenj. Imam osjećaj da je nedjeljnja kupovina više postala stvar navike nego što uistinu donosi neki veliki profit, a posljedice su robotski i robovlasnički način života.

Želite mi reći da od svega na svijetu što možete raditi kada niste na poslu, vi idete u shopping, ono isto radno mjesto koju većina proklinjete, odnosno na ono mjesto koje vas čini pobornicima sustava protiv kojeg se svakodnevno žalite?

Produhovljen, sretan i slobodan narod iz crkve ide pravac u shopping pokloniti se korporativnom kapitalizmu i bezpogovorno slijediti konzumentsku politiku! 

Svemu oko sebe vi dajete moć. O vašem izboru ovisi koje će ljudske tvorevine i koja ponašanja ostati na životu. Pa zašto onda birate protiv sebe, svoje sestre, brata, majke, oca? Kada su točno apsurdne stvari postale društveno normalno i prihvatljivo ponašanje? 

Dajte razmislite, nije teško! I umjesto bilo kakve kupovine nedjeljom odaberite ljudsko dostojanstvo i slobodu! 

 

Autor: Nives Batista

 

#FrontalBlogChallenge

 

Povezane vijesti:

(ne)Bitnost

Super Mario, junak mog kasnog djetinjstva

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog