Politika

Dodik: Palmer nastavlja praksu svojih prethodnika po već uhodanoj matrici

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da /specijalni predstavnik SAD za zapadni Balkan/ Metju Palmer nastavlja praksu svojih prethodnika iz Stejt dipartmenta izvještavajući Senat o događajima u BiH, po već uhodanoj matrici, bez identifikovanja stvarnih problema i odgovornih za te probleme.

- Metju Palmer pred Senatom sigurno ne bi mogao izgovoriti čuvenu rečenicu, koju svjedoci pred američkim pravosuđem izgovaraju, a ona kaže - govoriću istinu, samo istinu i ništa osim istine, a potom izgovoriti sve što je izgovorio - rekao je Dodik Srni upitan da prokometariše svjedočenje Palmera pred američkim Senatom gdje je iznio stav da je "Milorad Dodik glavna prepreka koji blokira sve što bi dovelo do napretka".

Srpski član Predsjedništva BiH je istakao da Palmerovo svjedočenje pred Senatom nije istinito, jer da jeste on bi morao da kaže članovima Senata zbog čega SAD ili bilo ko drugi sa strane moraju da vrše pritisak da se formira vlast, kada je formiranje vlasti nakon demokratskih izbora uobičajena procedura u svakoj državi.

- Da je samo rekao istinu zbog čega BiH godinu nakon izbora nema vlast, ne vjerujem da bi mu iko u Senatu povjerovao da jedan čovjek, jedan narod, jedna Republika može da bude prepreka bilo čemu, a najmanje napretku. Napredak Republike Srpske i BiH, koliko se napredak odnosi na Srpsku, u našem je interesu, a ne primarno u interesu SAD, Rusije, Turske ili bilo koje druge velesile - poručio je Dodik.

Ako Metju Palmer ne želi da čuje šta legalno izabrani predstavnici naroda u BiH govore, naglasio je Dodik, šteta što on ne sluša svog predsjednika, koji ne tako davno, reče da budućnost pripada suverenim i nezavisnim nacijama, koje štite svoje građane, poštuju svoje susjede i razlike koje svaku zemlju čine posebnom i jedinstvenom.

- Јa ne radim ništa više od ovoga što je rekao američki predsjednik Donald Tramp - naveo je srpski član Predsjedništva BiH.

 

Povezani vijesti:

Američki Senat raspravljao o BiH

 

 

Izvor: srna
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog