Na listama najboljih picerija godinama je već rezervisano mjesto za „Picarijum“ i njegovog šefa Gabrijela Boncija.
Poznati po svojoj pici na parče (Pizza al taglio) i bezbroj razliitih kombinacija voća, povrća, mesnih proizvoda i sireva, Gebrijele objašnjava šta su ključne stvari potrebne za dobru picu.
Tijesto sprema od organski dobijenog brašna, a nakon što se umijesi ostavlja ga da odleži 72 sata. Nakon toga, od ukupne količine pravi porcije potrebne za pravljenje jedne pice, pa ponovo ostavlja tijesto da „radi“ još 24 sata.
Tek tada od njega pravi podlogu za picu. Veliki izbor različitih vrsta pica najbolje se vidi dok na snimku na tijesto stavlja origano, dimljenu tucanu papriku, osušenu isitnjenu pomorandžinu koru, bijeli luk, kobasicu od mangulice i sve to dobro prekrije mocarelom i brokolijem.
„Kuvanje je kao vožnja automobila. Možete da imate najbolje sastojke i tijesto, ali vam opet treba dobar vozač. Vozač je u ovom slučaju rerna. Pečenje je 90 odsto cijelog procesa. Čak i ako nemate najbolje tijesto, ukoliko znate kako da ga pečete dobićete sjajnu picu“, objašnjava Gabrijele.
Izvor: RTS

