DUŠAN ŠEHOVAC

Mr. sci. Dušan Šehovac, sociolog, živi na Ilidži, lokalni heroj koji razmišlja globalno, svoj i ničiji a sa svima povezan, pokušava da spoji akademsko, aktivističko i ljudsko promišljanje, misli humanistički, aktivno radi na pozitivnim promjenama zajedno sa drugima, voli da bude dio mreže aktivista, rasuđuje i svojom dušom. Obožava da se ne slaže i sa samim sobom!

DUŠAN ŠEHOVAC

Želim da 1.602 puta javno izrazim saučešće, izvinjenje i osudu zločina nad djecom Opkoljenog Sarajeva

Pretraživač Google objavio je da je preko dvadeset hiljada puta objavljena infromacija o 1.602 ubijene djece u Opkoljenom Sarajevu. Međutim, ni u jednoj objavi nema verifikovanog spiska ubijene djece Opkoljenog Sarajeva.

Predrag Blagovčanin u autorskom tekstu “Mladić je monstrum kojeg se Srbi moraju stidjeti”, koji je objavljen na portalu Tačno.net, 22.11.2017. godine u 15.40 (http://www.tacno.net/sarajevo/predrag-blagovcanin-mladic-je-monstrum-kojeg-se-srbi-moraju-stidjeti/ izjavio je: ”Pravda za žrtve Srebrenice, Prijedora, Sarajeva i hiljadu petsto djece ubijene u ovom gradu ne postoji niti se na bilo koji način tragedija i bol mogu kompenzirati…”

Ovom prilikom naglašavam dio njegove izjave : “..Sarajeva i hiljadu petsto ubijene djece u ovom gradu…”

Više puta on je iznio u javnim nastupima ovu infromaciju o ratnom zločinu nad djecom Opkoljenog Sarajeva, i nadam se da on ima informacije, podatke o ovom zločinu, određeni izvor, pa me je to ponukalo da uputim sljedeću javnu molbu autoru,

Molim PREDRAGA BLAGOVČANINA,

DA MI DOSTAVI, U RAZUMNOM ROKU, U INBOX NA MOM FACEBOOK PROFILU SPISAK OD 1.602 UBIJENE DJECE OPKOLJENOG SARAJEVA. ŽELIM DA 1.602 DANA NA SVOM ZIDU NA FACEBOOKU OBJAVIM PO JEDNO IME ŽRTVE I IZVINIM SE ZA ZLOČIN PREMA TOM DJETETU KOJI SU POČINILI SRBI, kao moj lični doprinos javnog priznanja te tragedije, izražavanja saučešća porodicama ubijene djece i osude zločina nad nevinom djecom!

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog