Svijet

Tigrica Nadia iz zoološkog vrta u Njujorku pozitivna na virus korona

Četverogodišnja malezijska tigrica Nadia iz zoološkog vrta Bronks u Njujorku, pozitivna je na koronavirus.

Nadia je testirana nakon razvijanja suvog kašlja i očekuje se da će se oporaviti, navodi se u novinskom izdanju zoološkog vrta Bronks a prenosi Si-En-En.

Uzorci iz Nadije uzeti su i testirani nakon što su ona i još pet tigrova i lavova u zoološkom vrtu počeli pokazivati simptome respiratornih bolesti, saopštilo je američko Ministarstvo poljoprivrede (USDA). Nijedna druga životinja u zoološkom vrtu kako su javili ne pokazuje simptome.

"Iako su nešto slabijeg apetita, mačke u Bronks Zoološkom vrtu nalaze se pod veterinarskom njegom i vedre su, budne i interaktivne sa svojim čuvarima ”, saopštili su iz zoološkog vrta.

"Nije poznato kako će se razvijati ova bolest kod velikih mačaka jer različite vrste mogu različito reagovati na nove infekcije, ali nastavićemo ih pomno nadzirati."

Ispitivanje Covid-19 koje je provedeno na Nadiji obavljeno je u laboratoriji veterinarske škole i nije isti test koji se koristi za ljude, objavio je na Fejsbuk stranici dr Pol Kejl, glavni veterinar u zoološkom vrtu.

Životinju je zarazio zaposlenik zoološkog vrta koji je "asimptomatski zaražen virusom" dok se za njih brinuo, navode u zoološkom vrtu. Zoološki vrt Bronks zatvoren je za javnost od 16. marta.

Svakome oboljelom od koronavirusa savjetuje se da minimalizira kontakt sa životinjama, uključujući kućne ljubimce, dok se ne sazna više informacija o virusu, poručili su iz Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država.

 

Frontal/D.S.
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog