Vijesti

Govedarica i Trivićeva razočarani i traže sankcije

Šarović i Borenović oštro reagovali, traže Stanivukovićevu ostavku ili smjenu

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik PDP-a Branislav Borenović uputio je danas stranačkim organima inicijativu za smjenu Draška Stanivukovića sa mjesta predsjednika Gradskog odbora PDP-a.

''Zaista je sramota da se Stanivuković ovako ponaša i da smo svjedoci ogromnog raslojavanja u društvu u kojem građani poštuju preporuke, a Draško se bahato ponaša. Ako sam ne podnese ostavku, pokrenućemo proceduru za smjenu. Tako neodgovoran čovjek ne može biti naš kandidat za gradonačelnika”, rekao je Borenović.

Borenović je dodao kako nema razumijevanja za Stanivukovićev potez jer je i Borenović lično prije nekoliko godina bio žrtva neovlaštenog snimanja njegove porodične kuće i ugrožavanja privatnog posjeda a istovremeno i neargumentovane  medijske hajke koja se vodila protiv njega, posebno na društvenim mrežama.

Šokirani su i u SDS-u, najvećoj opozicionoj stranci. “Ono što je uradio narodni poslanik Draško Stanivuković u vrijeme kada se cijela zemlja i Republika Srpska bore sa opasnim virusom i zbog čega je čak uvedeno vanredno stanje, loša je poruka jednog od parlamentaraca u Republici Srpskoj. Umjesto da bude primjer drugima, poslao je poruku da on može sve pa i da krši zakon, ne nosi masku, i ugrožava zdravlje drugih ljudi, upravo zato što je poslanik”, poručio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović. On je zaključio da poslije ovog neodgovornog ponašanja i kršenja zakona, Stanivuković definitivno ne može dobiti podršku SDS-a u Banjoj Luci,  i da ne može biti zajednički kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke.

Mladen Bosić, bivši predsjednik SDS-a, kaže da opravdanja za ovakav događaj nema. Stanivuković je, poručuje, na najgrublji način demonstrirao svu svoju bahatost, pokazavši da ga nije briga za javno zdravlje građana, niti za propise u borbi protiv epidemije. ''Osjećam stid što Stanivuković i njemu slični predstavljaju RS i narod kojem pripadam. Ako je takav čovjek jedan od najistaknutijih igrača opozicije u RS, onda se ni Republici Srpskoj ni narodu ne piše dobro", rekao je Bosić.

Do ovih oštrih reakcija je došlo nakon što je predsjednik Gradskog odbora  PDP-a Banjaluka i kandidat ove stranke za gradonačelnika Banje Luke, Draško Stanivuković, prije nekoliko dana neovlašteno i bez odobrenja snimao video klip na privatnom posjedu preduzeća “FRUIT ECO” u kojem su suvlasnici članovi porodice Dodik. Na snimku se vidi kako se Stanivuković bez poštovanja epidemioloških mjera i nošenja maske unosi u lice radnicima u voćnjaku, pa čak i obraća prijetećim tonom.

Jelena Trivić, narodna poslanica PDP-a RS, na svom Fejsbuk profilu objavila je sljedeću izjavu: “Jednako kao što osuđujem ponašanje Staše Košarca zbog prisustva žurci u Sarajevu, osuđujem i ovakvo ponašanje svog stranačkog kolege Draška Stanivukovića, poručila je narodna poslanica i potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić, nakon objave video snimka na kome se vidi kako Stanivuković bez maske i ne poštujući epidemiološke mjere neovlašteno prilazi radnicima na privatnom poljoprivrednom gazdinstvu. 

“Nema opravdanja. Ako djeca ne slave rođendane, ako ne slavimo slave nego obilježavamo samo unutar uže porodice, niko nema pravo na ekskluzivno ponašanje”, kategorična je Trivićeva.  Dоk nаrоd Rеpublikе Srpskе sа zеbnjоm iščеkuје nоvе infоrmаciје о brојu zаrаžеnih i umrlih, pridržаvа sе i mјеrа i pоliciјskog čаsа, dоk sе zdrаvstvеni sistеm slаmа, dоk privrеdа grcа u prоblеmimа, dо tаd је Drašku Stanivukoviću dоzvоlјеnо sve. On se i u Narodnoj skupštini Republike Srpske ponaša maltene kao kаpitеn srpskе rеprеzеntаciје, kаkо gа i naši šеfovi nаzivаju.

Jelena Trivić je potvrdila svoju dosljednost, jer je već ranije zatražila  i od Slaviše Markovića da podnese ostavku na sve funkcije u stranci, i ostavku na mjesto predsjednika Skupštine grada Bijeljina, nakon što su se prije nekoliko dana pojavile fotografije sa druženja u Bijeljini na kojem niko nije nosio zaštitne maske, a zatražila je ranije na svom Fejsbuk profilu i smjenu Staše Košarca.


Jelena Trivić

“Ćutanje PDP-a o skandalu neodgovornog poslanika Draška Stanivukovića je upravo potvrdilo ono što sam prognozirao, a to je da se Borenović neće lako odreći Draška i da će incident koji je napravio, pravdati borbom protiv korumpiranog Dodikovog režima”, istakao je bivši predsjednik SDS-a i član Predsjedništva te stranke Vukota Govedarica. “Ignorisanje ovog skandala od strane PDP-a, u stvari, pokazuje da je PDP jedna poprilično bahata politička partija koja se odavno odrodila od naroda, i ne može da razlikuje dobro i loše, kao ni svoju korist od vidljive štete“, naglasio je Govedarica. "Evidentno je da rukovodstvo ove partije pokušava da se slučaj Stanivuković gurne u zaborav“, kazao je Govedarica. On je zaključio da su demokratija i opozicija u Republici Srpskoj izgubili još jednu bitku.


Vukota Govedarica

Da podsjetimo. U prethodnih nekoliko dana nekoliko istaknuta političara u Republici Srpskoj, Staša Košarac (SNSD Istočno Sarajevo), Slaviša Marković (PDP Bijeljina), Draško Stanivuković (PDP Banjaluka), Siniša Ilić (Ujedinjena Srpska Zvornik) snimljeni su i fotografisani kako ne poštuju epidemiološke mjere zaštite, (svi snimljeni bez maski i tada obaveznih rukavica u bliskom kontaktu sa drugim osobama, a Košarac i u vrijeme policijskog časa), te ugrožavaju zdravlje građana Republike Srpske. Slične prekršaje su napravili i članovi najužih porodica nekih od političara koji su ugrožavali druge ili ih prozivali za nepridržavanje epidemioloških mjera.

Zanimljiv je bio i fejsbuk komentar jednog uglednog funkcionera PDP-a na sve ove događaje: Meni nije problem ni Staša, ni Marković nni Draškov stari, nek rade privatno šta hoće. Meni su problem dvostruki aršini, da ono što vrijedi za običnog čovjeka, ne važi za nosioce vlasti i njima bliske. Dok god bude tako nema naprijed ovoj državi.

 

Napomena:

Vijest je satirična i nije se desila. Ovakva vijest se nikada neće desiti u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, pa čak ni 1. aprila. Ova satirična vijest pokazuje svu besmislenost političke scene u Republici Srpskoj i dvostruke standarde svih političara, kada iste greške i nepoštovanje propisa prave pripadnici različitih političkih opcija.

 

Frontal

 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog