VIDEO

"Pravoslavlje Crnom Gorom blista" - istorijske litije dobile novu pjesmu (VIDEO)

Zbog virusa korona i nemogućnosti snimanja, Danica Crnogorčević, mlada umjetnica koja se bavi etno, tradicionalnom i duhovnom muzikom napokon je objavila spot i pjesmu „Pravoslavlje Crnom Gorom blista.”

Pjesma „Pravoslavlje Crnom Gorom blista” posvećena je istorijskim litijama koje su, kako se i u pjesmi kaže, masovno „probudile vjerni narod”.

Danica Crnogorčević je kazala za Sputnjik da je za muziku i tekst bila zadužena Dajana Petrović iz Valjeva, koja je sa svojim suprugom osnivač grupe „Nektarija“.

„Profesionalni i uvijek na visini zadatka aranžman je uradio Aleksandar Kovačević. Kaval je svirao Miloš V. Nikolić, koji nam je nesebično pružio maksimalnu podršku, ne samo za ovu, nego i za sve ostale pjesme koje će se uskoro naći na drugom albumu. Intro, koji možete da čujete na samom početku, otpjevao je protojerej - stavrofor Miodrag M. Popović. On je pjesmi svojim glasom dao jedan poseban prizvuk molitve, zajedno sa opomenom koji i tekst kazuje „Na svetinje ko je ust’o, ne zna šta je junaštvo i čojstvo!”“, rekla je Danica Crnogorčević.

Produkciju videa, snimanje spota, Danica Crnogorčević je povjerila Ivangrad studiju, na čelu sa Vladimirom Šćekićem iz Berana.

„Sa istančanim osjećajem za odabir kadrova, nadamo se da ćete uživati u spotu i na taj način molitveno podržati srpski narod. Ovim putem im se zahvaljujem što su u pjesmi, svako na svoj način, punim srcem i sa ljubavlju doprinijeli da zajedno podržimo naš narod koji se bori za naše svetinje i uopšte vjeru pravoslavnu i svetu, živu, našu majku Crkvu,“ izjavila je ova umjetnica za Sputnjik.

Ona najavljuje i novu pjesmu za Vidovdan ove godine „Veseli se srpski rode” koju je napisao njen suprug, đakon Ivan Crnogorčević, takođe kao doprinos očuvanju svetinja na Kosovu i Metohiji.

Povezane vijesti:

"Vratite se sokolovi, vratite se meni ‘amo": Najemotivnije izvođenje pjesme Vila sa Košara (VIDEO)

Даница Црногорчевић: Прво треба да пјевамо Господу, и да не очекујемо за узврат никакву славу ни овоземаљски успјех!

 

Izvor: Sputnjik
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog