Vijesti

Iz drugih medija (RTVBN) - Slobodanu Stankoviću vlasniku “Integrala” policija oduzela 450.000 EUR

Kako BN televizija saznaje, pripadnici hrvatske carine i Policijske uprave, na prelazu Stara Gradiška, juče oko 17 časova obavijestili su kolege iz BiH da su prilikom prelaska granice zaustavili lice koje je u vozilu prevozilo veću svotu novca.

Ovu informaciju BN televiziji potvrdila je i portparol Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić. “Juče oko 12,55 časova, na graničnom prelazu Stara Gradiška, policijski službenici su kod jednog putnika, u njegovom automobilu, uočili veći iznos novca, koji nije prijavio carini niti policiji prilikom prelaska državne granice. Protiv tog muškarca biće predložena optužnica

Inspektoratu Hrvatske, zbog prekršaja iz Zakona o deviznom poslovanju. Svaka osoba, prilikom prelaska državne granice, sa većim iznosom novca, obavezna je to prijaviti carinicima, a mora posjedovati i odgovarajuću dokumentaciju”, pojasnila je Nujić.
Ona nije mogla da saopšti o kolikoj svoti novca je riječ, kao ni identitet privedene osobe.

“Ne možemo ni na koji način otkriti ime i prezime tog muškarca, kod koga je pronađeno nekoliko stotina hiljada evra”, kratko je potvrdila Nujić.
BN televizija saznaje da, nakon što je ova informacija saopštena pripadnicima carine i Granične policije BiH kod Stare Gradiške, jedan od njih je odreagovao sledećim riječima: “Hvala Bogu da mi to nismo pronašli, ko zna kako bismo završili

Kako BN televizija saznaje, riječ je o banjalučkom biznismenu Slobodanu Stankoviću, bliskom vlastima Republike Srpske. BN TV , takođe, saznaje da je u automobilu je pronađeno 450.000 evra.
Stanković se trenutno nalazi u Beogradu, i u kratkom telefonskom razgovoru našem novinaru je rekao da mu nije poznato ništa o ovom slučaju. On je negirao da je juče pokušao da uđe u Hrvatsku, kao i da je kod njega pronađen novac.

Transkript razgovora sa Stankovićem:


Novinar: Da li vas je juče zaustavila policija u Staroj Gradišci, da li vam je odzet novac i otkud taj novac?

Stanković:   Ne znam za tu informaciju.

Novinar: Nije  vam to poznato?

Stanković: Nije.

Novinar: Znači vi to demantujete?

Stanković:  Da.

Novinar: Da li ste juče  uopšte bili u Hrvatskoj?

Stanković: Ja sam u Beogradu.

Novinar: Znači vi ste sada u Beogradu?

Stanković: Da.

Novinar: Juče niste bili u Hrvatskoj?

Stanković:  Upravo sam na jednom sastanku.

Novinar: I juče niste bili u Hrvatskoj?

Stanković: Ne!

Nedugo zatim Stanković je u izjavi za državnu agenciju Srna promijenio izjavu, pa je tako , ipak, priznao da je bio u Hrvatskoj i da su mu nadležni hrvtaski organi oduzeli novac. “Istina je da sam kao pravno lice u Banjaluci podigao zakonito zarađenu dividendu u namjeri da je uložim u širenje posla u Srbiji. Potvrdu o podignutom novcu, prema zakonu, treba da priložim samo u Srbiji. Međutim, policija na prelazu u Hrvatskoj odlučila je da provede provjeru porijekla novca nakon čega će mi, kako zakon nalaže, novac i vratiti”, rekao je Stanković Srni.

(RTVBN.com/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog