Vijesti

Srđan Puhalo odlazi u Vladu Republike Srpske - A sad adio!

Dragi moji Frontalovci,

Mislio sam da ovo nikad neću napisati, ali kao što reče naš cijenjeni režiser i akademik Emir Kusturica „Život je čudo“. Novi izazovi su ispred mene.

Elem,  o čemu se radi?

Moje pisanje se isplatilo. Isplatilo se što sam imao hrabrosti da jasno i glasno kažem šta mislim o mnogim ljudima i dešavanjima u Republici Srpskoj. Isplatila se moja iskrenost i „udaranje“ i lijevo i desno bez kompromisa i sistema. Nekad sam bio u pravu, a nekad ne, ali kao što kaže stara poslovica iz Kalnovika „Papir i prava žena svašta trpe“. Ako sam nekoga povrijedio, molim za oproštaj.

I meni se posrećilo, a valjda će i vama sa mnom.

Vrijeme je za rastanak sa vama, jer su predamnom mnogi izazovi. Pitate se kakvi? Veoma veliki i zahtjevni. Vrijeme je da iz faze kritikovanja, pređem u fazu djelovanja. Vrijeme je da pokažem šta znam i umijem, a mislim da umijem mnogo toga. Vrijeme ja da svojim znanjem i iskustvom doprinesem razvoju nauke u Republici Srpskoj.

Da pređem na stvar.

Prije 15 dana dobio sam ponudu od Ministra nauke i tehnologije, i potpredsjednika Vlade Republike Srpske, Jasmina Komića, da postanem njegov saradnik tj. savjetnik. Ispočetka sam odbijao svaku pomisao da bih mogao da prihvatim tako nešto, ali sam shvatio da je bolje da ja dođem na to mjesto nego neko po partijskoj liniji ili iz Srpca. Nakon razgovora sa ministom Komićem i šefom kabineta premijerke Cvijanović odlučio sam da prihvatim ponudu jer smatram da je nauci u Republici Srpskoj potreban novi impuls.

I sam sam bio veoma skeptičan kada se radilo o impulsima nove Vlade, što ste mogli i čitati, ali nakon ove „nepristojne ponude“ i razgovora sa ljudima iz nove Vlade promijenio sam mišljenje. Novi posao doživljavam kao mogućnost da pokažem i dokažem da nisam „kvaziautor koji nema nikakav lični kapacitet i svoj kapacitet crpi iz napadanja drugih i `analiziranja` poteza drugih” i "ti ljudi, iza kojih ne stoje nikakvi profesionalni rezultati, osim što podređuju interese javnosti i društva samopromociji, zauzimaju i mjesta pravim javnim radnicima".

Zbog toga više neću moći da pišem za Frontal, ne radi se o strahu ili prodaji, već o čistom profesionalizmu. Za pravog profesionalca nije važno ko je gazda već da dobijeni posao uradi najbolje što može. Baba Radojka je 1947. kazala “Ideologije dolaze i prolaze, a profesionalci ostaju”.  

Nadam se da ćete me razumijeti i podržati u mom novom poslu. Ja sam ostao isti samo se situacija promijenila. Hvala vam za sva šerovanja, lajkovanja i retvite, jer da njih nije bilo ne bi bilo ni mene na novom poslu.

Srđan Puhalo

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog