Vijesti

U akciji "Čistač 2" slobode lišen i policajac

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka i Centra javne bezbjednosti Prijedor, pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banja, danas su započeli sa realizacijom višemjesečne policijske akcije kodnog naziva „Čistač 2“.

Akcija se odvija na područjima Gradova Banja Luka, Prijedor i opštine Lataši s ciljem procesuiranja lica koja su na području gradova Banja Luke i Prijedora u poslednjih osam mjeseci neovlašćeno nabavljali i stavljali u promet opojnu drogu heroin.

U dosadašnjem dijelu aktivnosti lišena su slobode tri lica iz Banja Luke, koja se trenutno nalaze u pritvoru, a u toku dana lišeno je slobode deset lica sa područja Banja Luke, Prijedora i Laktaša i izvršeno je ukupno trinaest pretresa kuća, stanova, vikendica i vozila vlasništvo lica lišenih slobode, saopšteno je iz CJB Banja Luka.

Sve planirane aktivnosti rezultirale su ukupnim oduzimanjem 647 grama heroina, 100 grama marihuane, više digitalnih vaga, telefona, sim kartica, dva pištolja, jedna automatska puška i 114 predmeta koji potiču iz trinaest krivičnih djela teških krađa izvršenih na području CJB Banja Luka ( lcd televizori, prenosnih računara, kućišta računara  fotoaparati, i drugi predmeti) i dva putnička vozila koja su bila predmet krivičnog djela osiguranička prevara. 

Deset lica lišenih slobode, će sutra, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga biće sprovedena u službene prostorije Okružnog tužilaštva Banja Luka na dalje postupanje. 

Tokom dana, lišen je slobode jedanpolicijski službenik Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka i pet lica zbog sumnje da su dogovorili i izvršili fingiranja dvije saobraćajne nezgode na području Grada Banja Luka. Policijski službenik se sumnjiči da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i on je rješenjem načelnika CJB Banja Luka, privremeno udaljen iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS, a ostalih pet lica se sumnjiče da su izvršili krivično djelo osiguranička prevara. 

U okviru dokazivanja pomenutih krivičnih djela oduzeta su dva putnička vozila koja će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. 

Policijski službenik je rješenjem načelnika CJB Banja Luka, privremeno udaljen iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Mithat Hajdarpašić /50/, Aleksandar Veselić /36/, Nenad Bjelajac /30/, Zvonimir Stepanović /43/, Miloš Dulić /33/, Nemanja Morača /21/, Saša Gverić /32/ iz Banjaluke, Bojana Praizović /18/ iz Laktaša, te Draško Došen /36/ i Dragan Praštalo /36/ iz Prijedora.

Zbog fingiranja saobraćajnih nezgoda uhapšeni su policijski službenik čiji su inicijali M.Đ. /47/, te Emir Hajdarpašić /26/, Anes Hajdarpašić /27/, Hermin Pemić /39/, Aleksandra Dokić /36/ i Jasmin Rašak /40/ iz Banjaluke.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog