Region

Glavaš od "selotejpa" do Fejsbuka

Branimir Glavaš je preko službene Fejsbuk stranice, koju moderira njegov sin Filip, pokrenuo hajku protiv Milorada Pupovca.

Branimir Glavaš, koji je po odluci Ustavnog suda Hrvatske nedavno pušten iz mostarskog zatvora gdje je služio kaznu za zločine počinjene nad srpskim civilima 1991. godine u Osijeku, ponovo širi mržnju.

"Pogledajte ovu njušku i uvijek imajte na umu kako je njegova mržnja prema hrvatskom rodu i državi Hrvatskoj, jedinica mjere zla i zločinačke politike prema vlastitoj domovini...", napisao je Glavaš na svom profilu na Fejsbuku.

Ova poruka pojavila se kao istaknuta objava, što znači da su mogli da je vide i oni koji ne prate Glavaševu Fejsbuk stranicu.

Oznaka "sponsored" odnosno "sponzorisano" odaje da su moderatori Glavaševe stranice, ne bi li dosegli što veći broj šovinističke publike, odlučili da svoju hajku protiv Pupovca pretvore u plaćeni oglas, piše hrvatski portal Indeks.

Koliko je Glavaša koštalo oglašavanje ovog poziva na linč nije moguće procijeniti, s obzirom na to da korisnici Fejsbuka sami odlučuju koliko novca žele da ulože u reklamiranje svojih objava.

Glavaš je osuđen za ratne zločine počinjene 1991. u slučajevima "selotejp" i "garaža", gdje je naredio mučenje i likvidaciju srpskih civila.

Tijela nekih žrtava pronađena su u Dravi sa vezanim rukama i selotejpom preko usta. Prema iskazima nekih svedoka, neke žrtve su u garaži Sekretarijata za narodnu obranu u Osijeku prisiljene da piju kiselinu iz akumulatora. 

izvor: RTS

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog