Vijesti

Smijenjena četiri direktora u Šumama Srpske

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je smijenilo v.d. direktora Šumskog gazdinstva„Romanija“ Sokolac Vlajka Sekulića, direktoricu Šumskog gazdinstava „Vrbanja“ Кotor Varoš Stanu Кuzmić, direktoricu Šumskog gazdinstva „Oštrelj“ Drinić Slađanu Banjac, kao i direktor Centra za sjemensko rasadničku proizvodnju Doboj Nikola Miličević.

Novi rukovodioci ova tri šumska gazdinstva, kao i pomenutog Centra, biće imenovani u najskorije vrijeme, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Višković je rekao novinarima nakon tematske sjednice Vlade Republike Srpske u Banjaluci na kojoj je razmatrana Informacija o stanju u šumarstvu u Republici da su usvojeni zaključci s ciljem stabilizacije preduzeća "Šume Srpske".

"Očekujem od javnih preduzeća da posluju pozitivno i da Republika Srpska od njih ima dobit, odnosno da uplaćuju dividendu", naglasio je Višković.

Neki od gubitaša su Šumsko gazdinstvo “Romanija” Sokolac, “Vrbanja” Kotor Varoš kao i "Oštrelj" Drinić.

Jasne instrukcije Vlada je dala Šumama Srpske, obim proizvodnje mora biti ostvaren, sprovedena sistematizacija, u red moraju biti dovedeni ugovori sa drvoprerađivačima, ali ipak najneophodije su kadrovske promjene poručio je ministar Boris Pašalić.

 

Frontal/ATV

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog