Intervju

Bojan Ljubišić: Neostvarena želja mi je da sa Borcem igram Ligu šampiona!

Golman rukometnog kluba "Borac M:tel" Bojan Ljubišić sasvim zaluženo proglašen je za najboljeg sportistu Republike Srpske za 2019. godinu.

Čuvar mreže "crveno-plavih" tokom 2019. godine bio je jedan od najzaslužninjih rukometaša Borca m:tel za velike uspjehe ovog kluba, a pored dresa velikana iz Gospodske, nosio je dresove i Crvene zvezde te portugalske Benfike. Igrao je i za izraelski Ramat Hašaron, a branio je i boje Hapoel Rišona.

FRONTAL: Drugo pojavljivanje na izboru za najboljeg sportistu Republike Srpske, 2003. godine kada ste zauzeli deseto mjesto i 16 godine kasnije zasluženo najbolji sportista Republike Srpske za 2019. godinu. Koliko je Bojan Ljubišić trenirao, radio i napredovao za tih 16 godina, što se na kraju svakako i isplatilo?

LJUBIŠIĆ: Jeste, ovo je moje drugo pojavljivanje na izboru sportiste Republike Srpske! Moram da priznam da mi je zaista velila čast što sam izabran za prvog sportistu. Radio sam puno u tom periodu i ni sam ne znam koliko odrigranih utakmica!


FRONTAL: Da li su se slegle emocije nakon što ste izabrani za najboljeg sportistu i može li se reći da je ta nagrada kruna Vaše karijere?

LJUBIŠIĆ: Pa već su slegle emocije i moram da priznam da sam zaista puno čestitki dobio i jako puno ljudi mi je prilazilo na ulici i čestitalo! Ne mogu reći da je kruna karijere jer ja ipak na parketu gradim karijeru, ali sigurno najveće priznanje koje sam dobio!

FRONTAL: Kada i zašto ste se počeli baviti rukometom, i evo kada se osvrnete na svoju karijeru šta je to što biste posebno izdvojili i na šta ste najviše ponosni?

LJUBIŠIĆ: Banjaluka je uvijek bila rukometni grad, tako da ni mene nije zaobišlo treniranje rukometa, ali ipak krivac je bio moj pokojni ujak Dragan Budiša koji je poginuo kao borac u proteklom ratu. Zbog njega sam zavolio rukomet! Ponosan sam na svaki osvojeni trofej, ali najviše sam ponosan da sam ostvario prijateljstva i gdje god sam bio i dan danas sam u kontaktu sa tim ljudima.

FRONTAL: Da li postoji nešto za čime žalite u svojoj karijeri i koji je to klub za koji biste voljeli da ste igrali?

LJUBIŠIĆ: Nisam neko ko žali za nekim stvarima, ali ostala mi je neostvarena želja da sa Borcem igram Ligu šampiona!!!

FRONTAL: Kakve su klubske ambicije Borca ove sezone?

LJUBIŠIĆ: Borac kao i uvijek ide na sve trofeje u svim takmičenjima tako da se nadamo duploj kruni i Kupu Republike Srpske.


FRONTAL: 11. januara će se održati Sabor omladinskog rukometa, čiji ste Vi promoter. Koliko su značajni ovakvi događaji za mlade sportiste ali i za sam rukomet kao sport, koji nije u zavidnoj situaciji na našim prostorima?

LJUBIŠIĆ: Jako su značajni za mlade sportiste jer se tu najviše uči i tu dolaze najbolji mladi rukometaši da pokažu sve svoje znanje i umjeće.

FRONTAL: Da li se i u budućnosti vidite u rukometu?

LJUBIŠIĆ: Za sada ne, ali ako ostanem sigurno se vidim kao trener golmana, ali mladih jer je dosta lakše da se radi sa djecom i isprave greške.

 

Autor: Danka Savić
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog