Aleksandar Zolak

Gradska vlast nastavlja da učestvuje u nasilju nad porodicom Željka Vulića

Iako je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović na prošloj sjednici odgovarajući na moje odborničko pitanje u vezi sa slučajem porodice Vulić obećao da će odbornicima u prošloj sedmici biti dostavljena informacija o ovom pitanju, to se nije desilo.

Juče su Željko Vulić i njegov brat Branko Vulić pozvani na informativni razgovor u Centar javne bezbjednosti Banjaluka (CJB), a na informativnom razgovoru bratu Željka Vulića rečeno je da je Administrativna služba Grada Banjaluka zatražila od CJB da policija obezbjeđuje radove oko posjeda porodice Vulić koji oni ne dozvoljavaju da se izvode zbog prava služnosti na put koji koriste 40 godina.

Ovakvim potezom gradska vlast je pokazala da funkcioniše po nalogu interesnih neformalnih centara moći, a ne po principu prava i pravde, jer ih ne interesuje što porodica Vulić pred sudovima traži svoja prava. Nije ni čudo što se svake godine velika novčana sredstva iz Budžeta grada Banjaluka izdvajaju za plaćanja po osnovu štete nastale sudskim sporovima, jer vlast radi u interesu interesnih grupa, a ne u interesu građana.

Juče su porodicu Vulić posjetili i predstavnici Odjeljenja komunalne policije i Odjeljenja inspekcijskih poslova koji traže od njih da uklone ogradu i automobile koje su stavili pored svog pristupnog puta.

I dalje smatram da je neophodno održati vanrednu sjednicu Skupštine grada Banjaluka i da predsjednik Skupštine Budimir Balaban treba da postupi po zahtjevu 11 odbornika za sazivanje vanredne sjednice.

Pozivam gradsku vlast Banjaluke da prestane sa pritiskom na porodicu Vulić i da se sačeka okončanje sudskih sporova koji se vode u ovom slučaju.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog