Nikola Dronjak

Ko ruši Milorada Dodika?

Prije neki dan jedan zapadni medij kaže kako bivši studentski lider (moja malenkost),na krilima Zapada, ruši Milorada Dodika.

Sa ovom tvrdnjom režim pokazuje ogroman strah od svake promjene koja bi mogla uzdrmati njihovo kriminalno carstvo, na čijem čelu je lažni čuvar Srpske. Zato je potrebno odgovoriti kako je Milorad došao na vlast i koga ruši?

Ne tako davne 1998. godine Milorad je na gusjenicama ajforovog tenka, uz dva poslanika, „zajašio“ na leđa srpskog naroda. Kako tada reče Olbrajtova , taj “svježi dašak vjetra sa Balkana” je danas postao tajfun koji ostavlja pustoš iza sebe. Taj tajfun ili tajkun je jedini glasao u Narodnoj skupštini RS 5. maja 1993. za Vens-Ovenov plan koji je bio katastrofalan za Srbe i Republiku Srpsku. Ali, pravo pitanje je ko stvarno ruši Dodika?

Dodika ruši nezaposlenost, posebno mladih, korupcija i kriminal, propalo zdravstvo, razvaljena privreda, opustošena poljoprivredna gazdinstva, kultura i sport na koljenima, trebinjski aerodrom, referendum o nezavisnosti...sve ovo i još mnogo toga su Dodikovi stvarni neprijatelji.

Još kad se iz istorije pročita kako su našim vladarima glave došli kumovi, ne možemo da ne vidimo „voždove“ kumove koji će kad se bude družina raspadala, što i počinje, postajati svjedoci-saradnici. Muzički rečeno: kompozicija „Pljačka vijeka“ izvedena u SNSD-u molu pod dirigentskom palicom Milorada Dodika i prvom violinom Željkom Cvijanović, kao i pijanistom Igorom Radojičićem svira zadnji koncert.

I dok oni sviraju sve je manje onih koji ih čuju, jer je zvuk „gladnih crijeva“ naroda davno nadjačao njihove note.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog