Branislav Borenović

Najlakše je tražiti izgovor i varati vlastiti narod

Nevjerovatno licemjerje i primitivizam, ničim izazvano (na pres konferenciji nije bila niti pomenuta), je pokazala premijerka koja se tri dana bavi sa “mediokritetom”, a nema hrabrosti da izađe na tv debatu.

Pokazuje strahovitu frustraciju jer zna da blokiranje pomenutih IPA sredstava nema veze sa tzv agencijama, već sa neuspjehom u definisanju mehanizma koordinacije (što je potvrđeno prošle sedmice iz Brisela). Za taj, još jedan u nizu poraza odgovornost snosi Savjet ministara i vlast u BiH, koju čini SNSD sa najviše ministara, ponavljam, kako u BiH, tako i u Republici Srpskoj.

Još jednom navodim - izgubljena su sredstva za: putne komunikacije Kneževo - Banjaluka, Sarajevo - Vardište, banjalučku obilaznicu, željezničku komunikaciju Kostajnica - Doboj, rekonstrukciju zatvora u Bijeljini (možda je ovo problem?), razvoj turizma, malih i srednjih preduzeća, podršku entitetskim parlamentima uključujući Narodnu skupštinu Republike Srpske koju premijerka i tako smatra filijalom SNSD-a (igračkicom koju bi najrađe ukinula) za izglasavanje i legalizaciju katastrofalnih odluka njene vlade,

Radi se i o ulaganje u IT opremu pravosudnih i bezbjedonosnih institucija i u Srpskoj, i što je najtragičnije, izgubljena su sredstava za mlade, studente, profesore, stručno usavršavanje, kulturu, razmjenu iz programa Erasmus+ (vjerovatno joj je najmjera držati ljude zatočene i pod kontrolom, da ne vide niti svijeta niti svjetla).

Najlakše je tražiti IZGOVOR i VARATI vlastiti narod, PLAŠITI nečim što nije tačno, VRIJEĐATI drugačiji stav, PROVOCIRATI sukobe, ali trebalo bi pokazati bar malo učtivosti zbog pozicije koju obavlja.
A što se tiče ostavke, tragikomično je da o tome govori osoba koja nema pravo da se pita ni za svoju vlastitu ostavku, kao ni za imenovanje ili razrješenje, niti bilo šta drugo bez odobrenja svoga gospodara.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog