Svastojed

Svaki dan po jedna urota

Baš sam želio da iskuliram, eskaliran i labilan, u glavnom gradu stabilnosti. Jeste li primjetili koliko je sunce danas bilo? Dali smo se u potragu za kafanskom stolicom, prilično mučan posao, svi drežde i akumuliraju.

Prevrću se novinske stranice, šuška se, osluškuje. I onda kreću pričice.

Majka Rusija je uvijek hit. Imamo mnogo amaterskih energetskih inženjera i analitičara. Svi znaju krakove Južnog  toka uključujući i prečnik cijevi. Rusija ga pravi samo da nama pomogne, Moskvi je prioritet energetska stabilnost Republike Srpske, rukovali smo se onomad na televiziji.Usput, preskočiće Hrvatsku, hehe. To je kul. Sve je osmišljeno, naše je samo da se pripijemo uz tu gasnu cijev i dočekamo sibirski plamen, ko će se onda usuditi da obuzda industrijski prosperitet?

Možda se i Starčevica prestane smrzavati, nju je Svevišnji pogledao ove godine. On je na našoj strani, vrijeme je na našoj strani, čeka se. A oni protjerani i prevareni radnici iz Sočija, koji su deportovani dok si rekao Nižnji Novgorod? To ništa. Oni su bili glupi a Rusija je pametna. Rusija ih je pitala da li su Srbi, faktor je to.

Mrzim Amerikance, volim Srbiju, idem na brod i u ruksaku nosim privjesak Svetog Nikole, zaštitnika moreplovaca. Ovdje srbujem a u Sarajevo u kojem mi se gadi „ona njihova hrana“ kao šakal obilazim oko ambasade strepeći za vizu. Ne bih ja išao da ribam palube pederima i crnčugama da me Amerika nije natjerala na to.

Taj prokleti kapitalizam koji je stigao iz te đavolske zemlje ne bi nikad bio generisan od strane nas. Mi smo dobri ljudi ali uvijek nas neko sjebe sa strane. Nije lako, preživljava se. Ma ja plaćam turu, ne dolazi u obzir.

Ja, Švedska, miroljubiva nordijska zemlja, za razliku od ostalih članica EU potpuno otvaram granice za sirijske izbjeglicei garantujem status azilanta. Sve što treba da uradite je da ilegalno pređete kontinent i da na neki način izbjegnete utapanje ili metak na tursko-grčko-bugarskoj granici od strane  Frontex-a  kojeg  tvorimo ali je Grčka kriva kad se krv prospe.

Mislim, valjda ćete stići do granice prije nego što vas rokne neki od brojnih projektila koje proizvodimo, mi ne ratujemo, mi smo miroljubivi ali od nečega mora da se živi. E, u tu Švedsku, idem da ganjam bager, negdje gdje „mi mijenjamo dan za noć a noć za dan“. Švedsku tolerišemo, malo je dosadna ali je kinta. Federaciju ne volimo. Grčka je na našoj strani, nisu priznali Kosovo, samo su otvorili specijalnu kancelariju u Prištini.

Da ne bude da ne znam kulirati.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog