Sram te bilo, Paviću Marko!

Bijeli hljeb, nešto što su poslanici sami sebi  i drugim funkcionerima u RS izglasali u Narodoj skupštini, predstavlja nečuveni amoralni čin, kojim poslanik ili funkcioner dobija platu najčešće šest mjeseci (kao što je u ovom slučaju) ili godinu dana po isteku mandata ili smjeni sa funkcije koju je obavljao. Ovo predstavlja klasični čin sinekure – ne radiš ništa, a dobijaš pare.

U situaciji kada građani Srpske veoma teško žive i prisiljeni su čak i na odlazak iz zemlje trbuhom za kruhom, Marko Pavić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza smatra da je primanje plate od nekoliko hiljada maraka za izležavanje na krevetu sasvim u redu.

Da stvar bude licemjernija i odvratnija, ON SMATRA DA JE UKIDANJE BIJELOG HLjEBA PROTIV INTERESA REPUBLIKE SRPSKE. Da, dobro ste pročitali. Ako vam zvuči nevjerovatno, ovdje možete to i da čujete.

“Što se tiče prijedloga iz Napredne Srpske mi imamo rezervu prema tim prijedlozima jer nisu usmjereni za boljitak Republike Srpske”, rekao je Marko Pavić.  Ja pretpostavljam da je u interesu Srpske ili grada Prijedora da njemu i njegovim partijskim parazitima (dok se bahate po luksuznim restoranima) uredno isplaćuju novac koji je zarađen crnom mukom radnika obližnjeg rudnika.

Tako je, Markane. To je protiv interesa Srpske. Pretpostavljam da bi protiv interesa Srpske bilo i smanjenje plata tvojim ministrima, načelnicima i sl. Nema veće prijetnje za RS od smanjenje priliva sredstava tvojoj ličnoj egzistenciji. Vjerovatno si siguran da je to jasno i tvojim (prevarenim) glasačima.

“To su prijedlozi koji su sačinjeni na neki način da se dopadnemo publici, a mi nismo za takva rješenja”, nastavlja moralna srebroljubiva gromada i predsjednik DNS-a. Ne želi on da se dopadne publici, nego želi da prima pare, a da ništa ne radi. To je definicija novog pojma, koji u politički život uvodi moralna gromada.

Podsjećam da je Pavić bio jedini iz vladajuće koalicije koji se protivio nedavnom povećanju cijene struje građanima Srpske. I ponosno je izlazio u javnost to govoreći. To sigurno nije bilo da se “dopadne publici”, zar ne? I znate šta, i nije! Nije, jer je svoju tako cijenjenu “riječ”, pregazio nedugo potom, glasajući u Skupštini za povećanje cijene struje (ne on lično, nego njegova partija).

Očigledno “riječ” važi jedino onda kada je u interesu Marka Pavića i njegovih partijsko – parazitskih uhljeba, koji ne cijene marljiv rad običnog naroda u realnom sektoru, koji se za svojih 370 maraka mora pošteno namučiti. Ali Markan može primati i nekoliko hiljada, a da prstom i ne makne. Tako vam je to kod moralne gromade, srebroljubivog čovjeka koji svoju “riječ” održava isključivo onda kada ide njemu u korist.

Riječ je riječ, to stoji, ali ne i kod Marka. Kod Marka stoji: Pare su pare, bijeli hljeb je bijeli hljeb. A ti narode, gledaj kud sunce hoda, pa i na sljedećim izborima glasaj za moralnu gromadu, srebroljubivog, poštenog i nadasve zaštitnika Srpske, Marka bijelog hljeba Pavića!

 

 1) Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka šest sati od objave bloga

2) Linkovanje mora biti na vidljivom mjestu, obavezno na početku bloga koji se prenosi

3) Slika blogera mora biti slika koja je objavljena uz tekst na Frontalu

4) Prenositi se može samo uz pismeno odobrenje Frontala

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog