Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Kako je propao Puhalov plan za destabilizaciju institucija Republike Srpske- rekonstrukcija zločina

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (17.03.2020)

Sve je počelo juče oko 13 i 58 minuta kada sam saznao da se na nekim viber grupma pojavio skrinšot u kojem se govori o smanjenju plata prosvjetnim radnicima za 70% i 80%. Ljudi su bili uznemireni i komentarisali su tu informaciju. Ja sam preuzeo skrinšot i objavio ga na tviteru uz moj komentar.

Čim sam shvatio da je ta informacija lažna, mislim da je tvit bio vidljiv oko 5 minuta, izbrisao sam je. Čak me niko nije ni upozorio na to.

Ali ne lezi vraže, neko od mojih „obožavatelja“ je snimio taj tvit i pustio na društvene mreže. Tada kreće ludilo.

Odmah se javio novinar BHTV-a Dragan Maksimović, ne da mi ukaže da je to lažna vijest, da obrišem tvit, nego odmah reče kako sam ljudska gnjida i kreten. Raduje me što je on to zaključio na osnovu jednog tvita, a ne na osnovu mog cjelokupnog pogleda na svijet.

Da nisam samo ja nasjeo na ovu lažnu vijest pokazuje i sljedeća prepiska, ali moj veliki „fan“ Bojan Šolaja zna da je Aleksandar ovu informaciju vidio kod mene i odmah predlaže da neko mora za to krivično odgovarati. Možete pretpostaviti ko bi trebao da odgovara.

Nakon toga se pojavljuje i novinar RTRS-a Branimir Đuričić koji me optužuje, pazi sada, da prenošenjem ove laži „unosim nemir i omalovažavam Vladu Republike Srpske i Radio televiziju Republike Srpkse“. Na to još dodaje da mu nisam duhovit, kao da je moja dužnost da njega zasmijavam, da sam lišen koječega, šta god to značilo, i da mi je sve bazirano na laži, što su interne ankete RTRS-a pokazale.

Ali to nije sve, sjetio me se na fejsbuku i savjetnik predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, Saša Aulić, koji se nada najstrožijoj kazni onih koji plasiraju lažnih vijesti, znači i mene i još dodaje da sam postao „sinonim za zluradost“.

       

Da rezimiramo

Draga moja srpska braćo i sestre, jesam tvitnuo sam lažnu vijest, koju sam uklonio odmah čim sam shvatio da je lažna. Napisao sam preko 59 000 tvitova za sve ove godine i očekivano je da se nekad zajebem i to se desilo, a grešku sam sam ispravio.

Nije normalno braćo i sestre da vi ovako reagujete, pogotovo za vrijeme najvažnijeg hrišćanskog posta. Nije uredu da pandemiju zloupotrebljavate da bi me vrijeđali, omalovažavali i ućutkali. Kako pravi pravoslavci trebate da budete trpeljivi, saosjećajni i da zabludjelog „brata“ Puhala savjetima, praštanjem i ljubavlju izvedete na pravi put, a ne ko neke drukare odmah da zovete policiju.

Vi trebate da budete hrišćani i kada je Republici Srpskoj najteže.

Sada kada ste svima ukazali na moju grešku očekujem da krenete sa čišćenjem svoga dvorišta.

Ja razumijem da vam nisam simpatičan, da vas nerviraju moji stavovi, moja glupost i glasnost, ali šta da vam radim?  Ovo je dolina suza, stisnite zube i pokušajte da uživate u bogatstvu različitosti.

Na kraju vas molim da prestanete da mi izigravate psihologa, jer ako ja krenem da vam radim psihološke profile, neće biti nimalo dobro.

Nastavite da perete ruke, držite odstojanje, a što se tiče samoizolacije odavno ste u njoj.

I na kraju pozivam policiju, tužilaštvo i sudstvo Republike Srpske da rade svoj posao i neka prvo krenu od mog tvita. Biće mi drago da pravna država krene funkcionisati od mene.

Vaša gnjida, lažov i sinonim

Srđan Puhalo

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (17.03.2020)

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne predstavljaju nužno uredničku politiku portala Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog