Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

10 zakona koje Republika Srpska mora da usvoji što je moguće prije

Nakon usvajanja Nacrta zakona o kleveti i najave zakona o nevladinom sektoru i LGBT aktivizmu, slobodan sam da predložim još neke zakone koji će unaprijediti život Srba i ostalih građana u Republici Srpskoj.

  1. U cilju povećanja nataliteta tj. broja Srba donijeti Zakon o prostoj reprodukciji kojim bi se seks tretirao pravoslavno i bio dozvoljen samo u svrhu pruduženja konstitutivne vrste tj. oplodnje. Svako stenjanje, glasno disanje ili cviljenje ili bilo šta što ukazuje na zadovoljstvo tokom ovog grešnog čina biće sankcionisano adekvatnim novčanim kaznama. Zakonom bi se zabranila prodaja i korištenje kontraceptivnih sredstava (kondomi, spirale, antibebebi pilule). Zakonom bi se jasno popisalo šta je seks i gdje i šta se treba gurati.
  2. U cilju poboljšanja priliva sredstava u budžet donijeti Zakon o kućnim ljubimcima u kojem bi se oporezivale sve životinje koje se drže u stanovima. Izuzeće iz ovoga bi imali kućni ljubimci u stanovima koji se jedu, muzu ili primaju penziju. Seoska domaćinstva bila bi oslobođena plaćanja ovog poreza.
  3. Da bi sačuvali našu tradiciju, običaje i identitet donijeti Zakon o zabrani stranih praznika, npr. Dana zaljubljenih, Noći vještica, 4. jul, Kineska nova godina, 29. novembra, 1. marta i sl. Spisak zabranjenih praznika biće precizno naveden od strane dokazano patriotskih nevladinih organizacija i Srpske pravoslavne crkve.
  4. Zakon o upotrebi srpskog jezika i zaštiti ćiriličnog pisma nadograditi i dopuniti kroz povećanje kazni na 10 000 KM za korištenje stranih riječi kao što su desktop, skrinšot, blog, ali i kroatizama kao što su čimbenik, privitak, sol ili turcizama kao što su kahva, hefta i sl. u javnosti pogotovo u medijima.
  5. Jedan od krucijalnih zakona kojim bi se zaštitili od uticaja katolicizma, islama, hinduizma, budizma i ostalih inovjeraca je Zakon o očuvanju pravoslavne vjere. U okviru tog zakona davali bi se podsticaju za življenje pravoslavnog života. Za odlazak u crkvu nedeljeom cijele porodice dobijali biste 5 bodova, a samo nekih članova 2 boda. Na crveno slovo odlazak u crkvu bi nosilo duple bodove. Ako skupite preko 100 bodova dobijate popust od 10% na usluge SPC prilikom krštavanja, vjenčanja ili sahrane. Svi oni koji javno i organizovano praktikuju jogu, meditaciju, karate, džudo ili kung fu nazivali bi se šaolinskim agentima, a oni koji idu na pilates, latinoameričke plesove, teretanu i sl. običnim stranim agentima.
  6. U cilju poboljšanja standarda stanovništva donijeti Zakon o stranim doznakama kojim bi se regulisalo slanje novca roditeljima, porodici, rodbini i prijateljima. Zakon bi predvidio da se preko posebnog računa Vlade Republike Srpske uplaćuju novci i da će Vlada uz proviziju od 15% distribuisati novac na datu adresu. Obaveza svake osobe koja ima mjesto prebivališta u inostranstvu je da mjesečno šalje minimalno 100 evra u Republiku Srpsku. U slučaju da se to ne desi članovi njegove porodice u Republici Srpskoj biće javno brukani i njihovo ime će biti pročitano na RTRS+ kanalu. U ovom slučaju i Srbija i Crna Gora se tretiraju kao inostranstvo.
  7. Zakon o istini i nacionalnoj istoriji će dati odgovore o svemu onome što se dešavalo od Kulina Bana do danas i njime će se dati precizna obrazloženja zašto su Srbi uvijek žrtve, antifašisti i pobjednici. Zašto im vazda drugi rade o glavi i ko je heroj, a ko zločinac. Posebnim članom bi se regulisao značaj Kosova. Na ovom zakonu će raditi ekipa iz Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, Istoričari sa univerziteta u Republici Srpskoj i oficiri Policije i Vojske Republike Srpske. Predsjednik zakonodavne komisije će biti Dževad Galijašević.
  8. Zakon o reketu će regulisati sva pitanja koja se tiču korupcije u društvu. Njime će biti precizno definisano ko ima pravo da reketira, koga, kada i koliko. Osjeća se potreba da se ovo uredi zakonom jer je primjećena anarhija u ovoj oblasti. Nedopustivo je da se podmićuje zbog iste stvari više osoba, različiti cjenovnici i odsustvo brige za subjekte koji daju mito. Članovi zakonodavne komisije biće predstavnici svih stranaka u Republici Srpskoj.
  9. Zakon o sreći i optimizmu je više nego potreban Republici Srpskoj. Poguban uticaj antisrpskih medija i nevladinih organizacija na mentalno zdravlje je više nego evidentan. Uprkos fantastičnim rezultatima Vlade Republike Srpske, depresija, cinizam, defetizam, apatija i nezahvalnost su preplavili naše društvo, što kao posledicu ima iseljavanje stanovnika našeg entiteta u zemlje trulog zapada. Ovim zakonom će se regulisati i upotreba antidepresiva, alkohola i lakih droga u cilju povećanja sreće među Srbljem.
  10. Zakon o zajedničkoj prodaji hulahopki, motokultivatora, ribe i sportskih dresova izgleda suludo na prvi pogled, ali predloženi zakon nije ništa lošiji od bilo kojeg drugog zakona koji je do sada predložen ili donešen u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a ko zna za šta može biti dobar.

Ministre Bukejloviću, ako treba kakav savjetnik, tu sam za Republiku Srpsku.

Ovaj tekst je nastao u Republici Srpskoj koja je zahvaljujući mudroj politici Milorada Dodika i 40 saradnika postala pijemont srpstva, ekonomski lider u regionu i raj za ljudska prava. Samim tim glupo je da ga bilo ko interpretira kao uvredu i klevetu.

 

Preuzeto sa blogger.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog