Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Šukni im ga Šukalo

Sindikat uprave Srpske najavio protest za 29. septembar u Banjaluci, jer Vlada nije ispoštovala dogovore o povećanju plata, to znači da bi na proteste trebali izaći ljekari, policija, uprava, medicinske sestre i ostali.

U cilju kontrole štete ili sprečevanja protesta na Alternativnoj televiziji odmah se pojavila vijest pod naslovom „Šukalo potvrdio da su predstavnici Sindikata pozivani u američku Ambasadu“.

U tekstu se kaže „Nakon što se u pojavila informacija da su pojedini predstavnici sindikata iz Republike Srpske pozivani u strane ambasade gdje su im navodno nudili određena sredstva i projekte s ciljem organizovanja protesta i stvaranja bunta, predsjednik Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Republike Srpske Željko Šukalo to je danas i potvrdio, rekavši da je on dobio taj poziv.“, a onda dodaju „Dobio sam tri poziva iz američke Ambasade, nisam se odazvao ni na jedan i smatrao sam da u ovom vremenu nije moje da sjedim sa takvima“, rekao je Šukalo novinarima u Banjaluci.“

Pošto u ovoj vijesti nije naveden izvor informacija, možemo pretpostaviti da je to ekskluzivna informacija Alternativne televizije.

A onda stiže demant od Bože Marića, predsjednika Sindikata uprave Republike Srpske koji je kazao…

„Simptomatično je da baš SRNA i RTRS imaju tu informaciju. Znate šta mi je rekla novinarka SRNE, pa našla na društvenoj mreži.“

Kao što vidimo krug stranih plaćenika, izdajnika i agenata se svakim danom sve više proširuje i što nam govori da je krajnje vrijeme da dobijemo zakon o stranim agentima.

Ipak, moram da odam priznanje novinarima RTRS-a, SRNE i Alternativne televizije koji su se imali hrabrosti da ljekare, medicinske sestre i policajce izjednače sa nama nevladinićima i dovedu u pitanje njihov patriotizam, profesionalnost i iskrenost.  

Valja sutra predati knjižicu na šalter ili saobraćajnu nekom od tih ljudi i očekivati profesionalni odnos prema njima, kada ga oni nemaju.

Ovdje ima elemenata da Tužilaštvo u Republici Srpskoj reaguje po službenoj dužnosti, jer ako među policijom i ljekarima imamo izdajnike i strane plaćenike, najebali smo.

Što se tiče klevete, vjerujem da bi gospodin Šukalo, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu, mogao uzeti fine pare i šuknuti ga do balčaka pomenutih medijskim kućama.

A što se tiče samog protesta, vidimo se 29. septembra u parku Mladen Stojanović da lagano prošetamo do centra, jer to se zove solidarnost, a moram opravdati i pare koje dobijam od Amerikanaca, Britanaca, Nijemaca, Soroša i svih drugih neprijatelja Republike Srpske.

 

Preuzeto sa blogger.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog