Vijesti

Додик: Кључна одговорност појединца

Српски члан педсједништва Милорад Додик рекао је данас на конференицији за новинаре, да надлежне институције чине све да сузбију вирус корона.

Ситуација је тешка зато што је неизвјесна. Синоћ сте могли да чујете да је Њемачка затворила своје границе и да је ЕУ донијела одлуку да забрани извоз медицинске опреме изван ЕУ. Морамо се томе прилагодити - рекао је он.

Ако немате одговрност према себи, немате ни према другима - изјавио је Додик.

Додик је поручио да само цјеловит систем мјера може да донесе резултат.

Данас ћемо у Предсјеништву БиХ имати састанак. Прелдожћићу да се стопа резерви смањи за пола. То би битно утицало на ликвидност самих банака. Вјеруејм да ће друга два члана Предсједништва прихватити. Имамо ситуацију да смо реаговали. Ово је тежак период за све, има мјест за забринутост, треба да буде спроведенеа одговорност сваког појединца - нагласио је Додик. 

Нагласио је да је ситуација тешка зато што је неизвјесна.

Синоћ сте могли да чујете да је њемачка затворила своје границе и да је ЕУ донијела одлуку да забрани извоз медицинске опреме изван ЕУ. Морамо се прилагодити - поручио је Додик.

Могуће је да ММФ одобри 200 милиона евра.

Чинимо све што је могуће. Разговараћемо и о повећањеу снакција за неодговорне. Поједини недоговорни људи игноришу све мјере и тако шире тај вирус. Тако се десило са овим човјеком из Српца. То је потпуна неодговорност. Не треба правити хајку на људе, али морају да буду одговорни. Мјере које ћемо договорити на Предсједништву ради се о шаторима на граничним прелазима. Војска ће бити на једном дијелу да подигне те шаторе. Не ангажујемо војску, већ средства као што су шатори - закључио је Додик.

 

Извор: РТРС
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog