Vijesti

Школе дужне да наставнике упознају са активностима извођења наставе на даљину

Реализација наставе на даљину у Републици Српској путем телевизијског преноса на првом каналу Радио-телевизије Републике Српске отпочела је јуче за ученике од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Емисије са наставним садржајем емитоваће се сваког радног дана, а распоред термина емитовања наставе у наредном периоду биће утврђиван у складу са програмском шемом Радио-телевизије Републике Српске, о чему ћемо благовремно обавјештавати јавност.

Овакав вид извођења наставе доступан је свим ученицима и сходно томе подразумијева обавезу његовог праћења.

Поред ученика, руководства школа и стручних сарадника, потребно је и да сви наставници школа буду активно укључени у ове активности, о чему је Министарство просвјете и културе  обавијестило све основне школе у Републици Српској.

У том смислу, школе су дужне да све наставнике упознају са активностима извођења наставе на даљину и њиховим обавезама, а одјељењске старјешине да успоставе контакт са родитељима и обавијесте их о овом виду рада. 

Наставници треба да прате наставу која ће бити реализована путем телевизијског преноса, те да буду доступни за појашњења и пружање потребне помоћи ученцима приликом савладавања исхода. Коминукација са ученицима је обавезна након реализованих тема/садржаја програма путем телефона или имејла.

На емитованим часовима ученици ће добијати задатке за рад код куће, из реализованих наставних тема/садржаја програма, а наставници ће бити у обавези давати  повратне информације ученицима на основу урађених и прегледаних задатака.

Kомуникацијa са ученицима, за прегледање задатака и давање повратних информација и слично се може реализовати употребом Office 365 налога и алата за школе које имају имплементиран еДневник (могу се користити све функционалности еДневник апликације) или путем приватних имејл адреса наставника и ученика за школе које немају имплементиран еДневник. Такође се може користити и комуникација путем друштвених мрежа и сервиса за размјену порука (Viber). Уколико не постоје технички услови за употребу наведених сервиса, комуникација се треба остварити телефонским путем (СМС порукама или позивима). 

Сви снимљени наставни садржаји биће доступни и на званичном YouTube каналу Радио-телевизије Републике Српске (https://www.youtube.com/user/RTRSvijesti/videos).

 

Фронтал

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog