Vijesti

Тегелтија – Затлер: ЕУ спремна помоћи БиХ

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарао је данас у Сарајеву са шефом Делегације Европске уније у БиХ Јоханом Затлером. На састанку је разговарано о актуелној епидемиолошкој ситуацији у БиХ и региону изазваном појавом вируса корона.

Предсједавајући Тегелтија је истакао да су надлежне институције у БиХ реаговале благовремено и предузеле неопходне активности којe за циљ имају елиминацију посљедица које изазива вирус корoна.  

Предсједавајући Тегелтија је током разговора са шефом Делегације ЕУ у БиХ Затлером позвао све земље чланице ЕУ да покажу више солидарности према земљама западног Балкана које се такође суочавају за великим изазовима у вези са појавом вируса корона, а које показују несумњиво опредјељење ка европским интеграцијама.  

Овом приликом шеф Делегације ЕУ у БиХ је исказао спремност за помоћ ЕУ у набавци медицинске опреме здравственим институцијама у БиХ, те истакао да ће Европска унија припремити посебан програм подршке привреди БиХ и земљама западног Балкана, након окончања кризе изазване појавом вируса корона.   

Саговорници су током састанка размијенили мишљења и о другим  актуелим политичким и економским темама.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog