Vijesti

У Српској јуче 16 нових случајева; Укупно 45 заражених (ВИДЕО)

У Републици Српској јуче је регистровано 16 нових случајева заразе вирусом корона, рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић на конференцији за новинаре након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације која је одржана јуче у Бањалуци.

Шеранић је рекао да је тестирано 50 узорака, од којих је 16 позитивно на вирус корона. У питању је десет жена и шест мушкараца. Шест жена је средње животне доби, двије млађе животне доби и двије старије животне доби.

Пет мушкараца је средње животне доби и један млађе.

Од случајева који су потврђени, двије особе су хоспитализоване у УКЦ Републике Српске, једна у Општој болници у Приједору и једна у Болници Бијељина. Шеранић је рекао да нико од њих није животно угрожен.

Он је навео да је девет случајева везано за трећи кластер у Бањалуци.

- Троје од њих 16 је из Бањалуке, алу су везани за појединачне случајеве - рекао је он.

Шеранић је додао да су заражене по једна особа у Рибнику, Приједору, Козарској Дубици и Бијељини.

Тиме је укупан број заражених у Републици Српској повећан на 45. У Бањалуци су забиљежена 34 случаја, у Челинцу и Лакташима по два, те у Српцу, Прњавору, Рибнику, Модричи, Козарској Дубици, Приједору и Бијељини по један. 

У Српској се тренутно под здравственим надзором налази 9.850 особа које су допутовалa из подручја захваћених вирусом корона.

Из здравственог надзора изашло је укупно 330 особа.

 

Извор: РТРС
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog