Vijesti

Фахрудин Радончић подноси оставку на мјесто министра

Фахрудин Радончић данас ће поднијети оставку на мјесто министра безбједности БиХ.

Ову информацију је потврдио и сам Радончић за Кликс.ба, и рекао да постоје три разлога због којих се одлучио на такву одлуку те да је чекао крај пандемије вируса корона и именовање његовог замјеника.
 
- Први разлог је различито схватање мигрантске кризе, са једне стране мене као министра безбједности, а са друге стране члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића и министарке спољних послова БиХ Бисере Турковић који су стали на страну пакистанског амбасадора и који не не схватају и не идентификују мигрантски безбједносни проблем - рекао је Радончић.
 
За други разлог истиче личну процјену да односи СДА, СНСД и ХДЗ су такви да задуго неће направити добар амбијент за рад у Савјету министара.
 
- Због тога заиста не видим разлог да сједим у Савјету министара као једини лидер једне политичке странке - сматра предсједник Савеза за бољу будућност.
 
Као трећи разлог истакао је аферу "Респиратори", односно оно што се догађало посљедњих дана.
 
- Ја сам подржао тужиоце, полицију и независно правосуђе да санкционишу аферу и бруталну пљачку, а СДА је то протумачила као удар на Бошњачке и бошњачки политички фактор. Очигледно да различито доживљавамо ствари које се тичу системске корупције. Не прејудицирам ко је крив, ја сам за независно правосуђе, али не можемо дијелити политичке ставове на начин да се прави харанга на Тужилаштво БиХ, да се проглашава антибошњачком активношћу, а знамо да су сви тужиоци у овом предмету Бошњаци - рекао је Радончић.
 
Радончић истиче да нема никаквих личних анимозитета између њега и предсједника СДА Бакира Изетбеговића, већ да су у питању стратешке разлике.
 
- Мислим да је коректно да не глумимо опозицију у власти јер очито имамо различита стајалишта. Мислим да сам урадио велики посао када је било најпотребније за БиХ. Вриједило је бити у Савјету министара за вријеме пандемије и мислим да сам показао како треба радити - закључио је Радончић.
 
Радончић ће на данашњој сједници Савјета министара обавијестити колеге о својој одлуци.
 
 
 
Извор: РТРС
Blog