Vijesti

Влада РС помоће и области угоститељства, туризма и превоза путника

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима Уније удружења послодаваца Републике Српске из области превоза путника и Удружењем Хорека Републике Српске о мјерама подршке овим дјелатностима које трпе губитке у пословању усљед пандемије вируса корона.

Премијер Вишковић најавио је да ће Влада Републике Српске у наредних неколико дана креирати јавни позив са прецизно утврђеним критеријумима, да би се омогућило привредним субјектима из области угоститељства и туризма и превоза путника да се пријаве за подршку за јули, август и септембар ове године.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да Влада прати ситуацију, те да континуирано и у сардњи са пословном заједницом креира мјере подршке привреди, чији је крајњи циљ да се заштити економија и сачувају радна мјеста у Републици Српској.

Представници послодаваца из области угоститељства и туризма, те области превоза путника упознали су премијера Вишковића са тешкоћама у пословању с којима се суочавају у времену пандемије вируса корона и изразили захвалност Влади Републике Српске за све што је до сада учинила да помогне привредним субјектима у Републици Српској да се сачувају радна мјеста.

Данашњем састанку, на којем је било ријечи и о другим видовима помоћи запосленима у овим дјелатностима, присуствовали су и министар финансија Зора Видовић, те представници министарстава: привреде и предузетништва, саобраћаја и веза и трговине и туризма. 

 
Фронтал
Twitter
Anketa

Zamislite da imate dijete staro 18. godina, šta biste mu savjetovali?

Rezultati ankete
Blog