Republika Srpska

Za banju u Srpskim Toplicama 10 miliona iz budžeta Republike Srpske

Za novi Banjsko rekreativni centar Srpske Toplice, čija je vrijednost 25,1 milion maraka, Vlada Republike Srpske u naredne dvije godine izdvojiće iz budžeta deset miliona KM.

Vlada Republike Srpske usvojila je juče Informaciju o kapitalnim ulaganjima i sredstvima za kapitalne investicije Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović” i zahtjevu za podršku i dodjelu sredstava za kapitalne investicije za realizaciju projekta „Banjsko rekreativni centar Srpske Toplice”.

„Vlada Republike Srpske prihvatila je sufinansiranje navedenog projekta u iznosu od 10.000.000 KM. Ukupna vrijednost investicije je 25.150.000 KM, a Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju će iz vlastitih sredstava obezbijediti 15.150.000 KM“, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je zadužila Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstvo finansija da u budžetu Republike Srpske za 2021. i 2022. godinu, obezbijedi finansijska sredstva za sufinansiranje navedenog projekta.

Portal CAPITAL objavio je krajem prošle godine da Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” kreće u potragu za novim izvorima termomineralne vode na prostoru nekadašnjeg banjsko – rekreativnog centra Srpske Toplice gdje će uskoro graditi savremeni banjski kompleks.


Pored liječenja termomineralnom vodom, nova banja imaće sve prateće sadržaje kao što su bazeni, velnes, fitnes, saunu, prostor za masažu, hidro masažu i prostorije za vježbanje.  Predviđna je i gradnja apartmana, soba, restorana i kafića. Kompleks će imati tri nivoa, sa zatvorenim i otvorenim bazenom.


Zavod „Dr Miroslav Zotović“ kupio je Banjsko – rekreativni centar Srpske Toplice za 1,08 miliona KM kada ga je Banka Srpske u stečaju ponudila na prodaju u maju 2018. godine.

Zavod se obavezao da će objekat staviti u funkciju, zaposliti radnike, te da pet godina ne može prodati ovaj centar.

Portal mojabanjaluka.info objavio je u martu ove godine fotografije kako bi buduća banja trebalo da izgleda.

 

Izvor: capital.ba
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog