Vijesti

Racije u Srpskoj; U kafiću zatečeno 270 osoba

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kontinuirano provodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije i tom prilikom u većom broju lokala zatečeno je više gostiju nego što je dozvoljeno.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su 03. oktobra 2020. godine u Banjaluci izvršili raciju u tri ugostiteljska objekta, u kojima su zatekli 120 lica, 170 i 132 lica. O događaju je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, koji se izjasnio da se radi o nepoštovanju po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije -saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad su 03. oktobra 2020. u Mrkonjić Grad izvršili kontrolu kafe kluba u kojem su zatekli 270 gostiju. O događaju je takođe obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, koji se izjasnio da se radi nepoštovanju po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Iz MUP-a je saopšteno i da su policijski službenici Policijske uprave Prijedor 03. oktobra 2020. godine izvršili raciju u jednom ugostiteljskom objektu u Prijedoru, gdje je zatečeno 112 lica.

 - O događaju je obavješten tužilac OЈT Prijedor koji se izjasnio da se radi o nepoštovanju po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije - naglšava se u saopšrenju.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj su 03. oktobra 2020. godine u Tesliću izvršili raciju u ugostiteljskom objektu, u kojem je zatečeno 146 lica o čemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluici koji se izjasnio da se radi o nepoštovanju po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP Srpske će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, saopšteno je iz MUP-a.

 

Izvor: rtrs.tv
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog