Vijesti

Шеранић: Српска захвална Мађарској на солидарности

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић састао се данас у свом кабинету са амбасадором Мађарске у БиХ Кристијаном Пошом (Krisztian Posa).

Током састанка разговарано је о изазовима и досадашњим искуствима када је у питању сузбијање новог вируса корона у Републици Српској. Министар Шеранић се захвалио на подршци здравственом систему у вријеме пандемије корона вируса, а разговарано је о могућности даље сарадње и подршке за јачање капацитета здравственог система у Републици Српској.

„Влада Мађарске нам је раније упутила значајну донацију заштитне опреме која је испоручена нашим здравственим установама и веома смо захвални на солидарности коју сте показали према Републици Српској“, поручио је министар Шеранић у разговору са амбасадором Кристијаном Пошом.

Министар Шеранић и амбасадор Пош размијенили су информације о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Европи и у Републици Српској, а разговарано је и о могућностима сарадње на размјени искустава, знања и вјештина на пољу лијечења пацијената и научно-истраживачког рада.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog