Region

Почели „Дани Српске у Србији"

Традиционална манифестација „Дани Српске у Србији” почела је приказивањем на РТРС прве од шест колажних ТВ емисија које ће се бавити институционалном, привредном сарадњом, као и сарадњом у науци, информационим технологијама и високом образовању.

У првој емисији председница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је срећна што грађани РС имају ослонац у Србији и поручила да треба црпити снагу из заједништва.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да се нада да ће ови сусрети учинити да широм Републике Српске буде још видљивија сарадња са Србијом.

Српски патријарх Иринеј изразио је наду да ће Срби у Републици Српској и Србији као један народ имати заједничку будућност.

Додик: Поносан на сусрете Српске и Србије

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је веома поносан што се већ традиционално одржавају сусрети Републике Српске и Србије, који ће и овај пут продубити сарадњу.

„За нас који живимо у Републици Српској, то је веома битан догађај. Са пуно емоција и ове године желимо да на најбољи могући начин Србији прикажемо наше капацитете и анимирамо заинтересованост за Републику Српску у свим њеним сегментима - привредном, културном и образовном”, истакао је Додик.

Обраћајући се у оквиру Манифестације „Дани Српске у Србији”, која је синоћ почела приказивањем прве од шест колажних ТВ емисија, Додик је изразио наду да ће ови сусрети учинити да широм Републике Српске буде још видљивија сарадња са Србијом, јавља РТРС, а преноси Танјуг.

Додик је навео да је сарадња посљедњих година још видљивија, захваљујући улагањима Владе Србије у свим општинама у Српској, што је реализовано на предлог председника Србије Александра Вучића.

 

Извор: Политика.рс
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog