Svijet

Žaklin Nastić pred Bundestagom: Kosovo je uporište terorista ISIL u središtu Evrope (VIDEO)

Poslanica u njemačkom Bundestagu Žaklin Nastić koja je članica stranke "Ljevičari", obratila se u poslanicima u ovom parlamentu, a njen govor prenosimo u cjelini.

Predsjedavajuća,

Dame i gospodo,

1999 godine je Jozef Fišer najavio da će svojim vazdušnim snagama („Luftwaffe", aluzija na Drugi svjetski rat prim. prev) zaustaviti novi Aušvic i „srpski SS". Stanovnici Beograda su se morali kriti u od dvadeset hiljada tona bombi i uranijumske municije u istim skloništima kao onomad, kad su se krili od Hitlerovog „Luftwaffe-a".

Rezultat dvadesetdvogodišnje vojne misije koja je počela nelegalnim napadom i kršeći međunarodno pravo tadašnje njemačke vlade i NATO, je vještački stvorena država Kosovo - kršeći Rezoluciju 1244 Ujedinjenih nacija kojom je Jugoslaviji garantovan suverenitet i teritorijalni integritet.

Kosovo nema svoju industriju, ali ima skoro 47 procentnu nezaposlenost mladih. Takođe: Kosovo je uporište terorista ISIL u središtu Evrope.

Na zvaničnoj internet stranici njemačkog Ministarstva inostranih poslova stoji: „Na Kosovu je nadaleko rasprostranjen organizovani kriminal. Više stotina hiljada nelegalnog vatrenog oružja je u privatnom vlasništvu."

Dame i gospodo, kako tačno povezujete te uslove i „sigurno okruženje" koje ovdje koristite kao opravdanje za vojnu misiju već više od dvije decenije?

Čak je i gore: prema medijskim izvještajima u Srbiji, bure baruta kao što je Kosovo se i dalje oprema njemačkim oružjem. Mi, Ljevičari, kažemo jasno i glasno: „Kosovo mora biti trajno razoružano!"

Hašim Tači, predsjednik Kosova koji je podnio ostavku, nekadašnji vođa OVK poznat i kao „Zmija" je optužen pred Haškim sudom, i to je dobra stvar.

O njemu, vašem savezniku, je već ranije pisano u Izvještaju BND (Savezna obavještajna služba Njemačke) 2005. godine: „On kontroliše aktivnu kriminalnu mrežu širom Kosova." Prema navodima Amnesty International-a na Kosovu je počinjeno najmanje osam stotina ubistava od strane OVK neposredno nakon rata.

Savjet Evrope je 2010. godine utvrdio da su vođe OVK, prije svega Tači, učestvovali u trgovini ljudima, ubistvima i mučenjima. I vi i dalje, tamo deportujete ljude, naročito pripadnike romske manjine. To je stvarno zločin!

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog