Politika

Denis Zvizdić zvanično napustio SDA

Denis Zvizdić i zvanično je napustio Stranku demokratske akcije nakon dužeg perioda neslaganja sa užim rukovodstvom na čelu sa Bakirom Izetbegovićem.

Zvizdić, inače član Kolegijuma Parlamentarne skupštine BiH i dugogodišnji visokopozicionari kadar SDA, od lokalnih izbora koji su održani u novembru prošle godine javno je iskazivao nezadovoljstvo stanjem u stranci te pozivao na reforme.

Na konferenciji za novinare rekao je da odluka o istupanju iz stranke nije bila laka ni jednostavna, ali je poslije svega bila jedina moguća, imajući u vidu činjenicu da u SDA, kako je rekao, nisu napravljene očekivane i kvalitetne programske i kadrovske promjene koje bi vodile ka napretku i povratku uticaja i koalicionog kapaciteta.

- Poslije višemjesečnih apela da lične interese moramo podrediti opštem interesu postalo je besmisleno učestvovati u radu stranke, jer je puno obećanja a premalo konkretnih poteza. SDA je brutalno poražena u većini gradova - rekao je Zvizdić obrazlažući svoju odluku.

Naglasio je da je izgubljen koalicioni koncept u najvećim kantonima.

Zvizdić je rekao da je u SDA uložio znanje i zdravlje i da je živio sa tom strankom, ali da to više nije okvir u kome može dati svoj puni doprinos razvoju i napretku BiH.

Zvizdić je rekao će biti nezavisni poslanik u PS BiH, te da nema ništa protiv da ga smijene kao člana Kolegijuma Predstavničkog doma.

 

 

Izvor: rtrs.tv

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog