Sport

Stojković: Pobjeda nad Portugalijom - poklon srpskom narodu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je da je veličanstvena pobjeda protiv Portugalije u Lisabonu, kojom su se njegovi izabranici plasirali na Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine, poklon srpskom narodu.

Stojković je ocijenio da je narod umio da prepozna borbenost, želju i žrtvovanje njegovih igrača za tim, pa su svi u timu Srbije osjećali veliku podršku.

- Napravljen je veliki rezultat. Pobijedili smo veliku Portugaliju u Lisabonu u utakmici koja je bila presudna. Od početka našeg druženja, od marta ove godine, vjerovao sam da Srbija ima potencijal da odigra za ono mjesto koje vodi na Mundijal. Bio sam siguran u to i uspio sam da taj optimizam prenesem na igrače - rekao je Stojković za RTS.

Stojković je istakao da je taktičko opredjeljenje da reprezentacija igra ofanzivno donijela ono što on želi da vidi, a to je da Srbija bude lepršava, koncentrisana i napadački raspoložena.

- Nismo se bojali Portugalije. Rekao sam im da se igra finale i da smo mi tim koji se pita kakav će ishod biti na kraju meča. Apsolutno nas ne interesuje ime protivnika. Interesuje nas samo ono što mi radimo i ono što možemo da uradimo - rekao je selektor.

Na pitanje zašto je posljednja četiri minuta utakmice nakon pobjednosnog gola Aleksandra Mitrovića proveo u svlačinionici umjesto na klupi, Piksi je odgovorio da je želio da pronađe svoj mir.

- Bio sam siguran da nas taj Mitrovićev gol vodi na Mundijal i nisam želio da mi se ti snovi pokvare - objasnio je Stojković.

On je otkrio da je u prvi mah pomislio da je Mitrović pogodio samo spoljni dio mreže, ali da je shvatio da je bio gol kada je vidio srpske igrače da se raduju.

- Јasno mi je bilo da je to gol koji nas vodi na Svjetsko prvenstvo, koji nam ostvaruje snove. Kada sam vidio četiri minuta nadoknade, otišao sam u svlačionicu. Stadion nije podrhtavao, što znači da ide u dobrom pravcu - rekao je Piksi.

 

Izvor: rts.rs

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog