Politika

Снежана Новаковић Бурсаћ: Жели се створити слика да је наметање Изборног закона једино могуће рјешење

Бошњачке политичке партије највјероватније излазе из преговора о новим изборним правилима у БиХ, са поруком да је сада важније реаговати на, како наводе, неуставне и антидејтонске потезе Народне скупштине, док с друге стране из Српске одговарају да је то само изговор јер, у суштини, бјеже у нади да ће странци наметати рјешења и одлуке које само њима иду у корист.

Шефица Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ, која је и члан Интерресорне радне групе, за “Глас” каже да је чула да све бошњачке странке најављују такав потез.

- То, прије свега, показује да они чине јединствен политички блок који се разликује само у козметичким стварима, али да је суштина иста. Мислим да и овим показују да су стварни генератор проблема. Када год је била најава одрживог рјешења, посебно на релацији Бошњаци - Хрвати у ФБиХ, они су нашли начин да то ескивирају. Једноставно, бјеже и траже изговор за своје неучествовање, односно неприхватање реалних рјешења - нагласила је она.

Прича о томе да је сада и опет Српска кривац, каже, само је још један у низу њихових изговора.

- Сви одреда, када говоре да је то вануставно дјеловање, не позивају се ни на један члан Устава и толико о томе. Никад се нико није позвао ни на један дио Устава и рекао да је то члан који наводно Српска крши јер тог аргумента ни нема. Од њих слушамо само политичке пароле и покушаје кукања пред међународном заједницом да би опет неко, умјесто њих, покушао да ријеши ствари - рекла је Новаковић Бурсаћ, додавши да се жели створити слика да је наметање Изборног закона једино могуће.

Нису ту само, подвлачи, у питању изборна правила.

- Комплетну политичку ситуацију желе окренути у њихову корист, односно њихових политичких идеја. Да ли у томе виде и Изборни закон, вјероватно да, а манир је познат - закључила је.

 
Извор: glassrpske.com
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog