Sport

Hrvatski navijači vređali golmana Kanade i Crvene zvezde, na tribini sramni transparenti (VIDEO)

Transparenti i dobacivanja nedolični velikom sportskom takmičenju ružnija su strana pobjede Hrvatske nad Kanadom.

Golman reprezentacije Kanade i beogradske Crvene zvezde nije se prijatno osjećao na golu, ali ne samo zbog raspoloženih napadača hrvatske reprezentacije već i zbog napada sa tribina jednog dijela hrvatskih navijača.

Pored uvredljivih pokliča na račun njegovog porijekla, a porodica Milana Borjana u Kanadu je izbjegla iz Hrvatske, navijači su isticali parole sa natpisima poput "Knin 95" i "Oluja 95", jasnim porukama u korist etničkog čišćenja Srba 1995. godine.

Hrvati su imali spreman cijeli asortiman parola kojima su slali poruke Srbinu sa kanadskim pasošem. Hrvatski portal 24 sata navodi da su Milana Borjana navijači Hrvatske vrijeđali bukvalno tokom cijelog meča, on ih je na kraju pozdravio sa visoko podignuta tri prsta dok se sa tribina orilo "Vukovar, Vukovar".


Prema pisanju beogradskih medija, Borjanu je stiglo preko 2.500 poruka hrvatskih navijača. On je rekao da to više govori o njima, kao i da hrvatskoj reprezentaciji želi sve najbolje.

"Pa to pokazuje kakvi su ljudi, primitivci. Nemam šta da komentarišem, to govori o njima. Nemam šta da kažem, čuo sam da su vikali, da su vređali, ali to govori o njima i da treba da porade na sebi i na svojim porodicama. Očigledno imaju frustracije u kući, pa to iskale ovde. Hrvatskoj reprezentaciji bih želeo sve najbolje, odigrali su odličnu utakmicu", rekao je Borjan.

Za sada nije poznato da li će na provokacije navijača reagovati Fifa ili Kanadska reprezentacija. Fifa je već pokrenula postupak protiv reprezentacije Srbije zbog zastave u svlačionici, ne u javnosti, za razliku od hrvatskih koje su viđene na tribinama.

Pored Milana Borjana i reprezentativac Australije Miloš Degenek podsetio je nedavno javnost na svoje porijeklo, odnosno na to da je njegova porodica protjerana iz Hrvatske tokom operacije "Oluja".


Izvor: rts.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog