Društvo

Otvoren Festivalski dan #SlobodaNarodu u Mostaru

Centar za edukaciju Pro Educa otvorio je Festivalski dan pod nazivom #SlobodaNarodu u Mostaru.

Festivalski dan će trajati do 16.00 časova, a otvoren je sa panel diskusijom „Da li treba miriti Mostar(ce)?“, na kojoj su učestvovali Amna Popovac, Orhan Maslo, Velibor Milivojević i Vernes Voloder.

Posjetioci imaju priliku da slušaju, ali i diskutuju i u drugim panel diskusijama na teme: „Antifašizam za 21.vijek“, „Šta hoće Hrvati u Bosni i Hercegovini?“.

„Nakon Sarajeva, Banjaluke i Tuzle, #SlobodaNarodu je došla i u Mostar da otvori neke zanimljive i važne teme, da potakne na dijalog naše društvo. Dijalog je ono što nam danas i te kako nedostaje u bosanskohercegovačkom društvu, dijalog o problemima koje ne smijemo gurati pod tepih ili se praviti da ne postoje. Doveli smo kompetentne ljude koji se ne ustručavaju da govore o tome i nadamo se da će Mostarci to prepoznati“, rekli su iz organizacionog tima Festivala.

Posjetioci Festivalskog dana imaju priliku da se druže sa panelistima među kojima su: Ante Tomić, Ivan Vukoja, Adnan Huskić, Tomaš Marko, Dražen Barbarić, Ivo Marković, Filandra Šaćir, Amna Popovac, Milan Sitarski, Elis Bektaš.

Detaljan program pogledajte na linku: https://slobodanarodu.ba/program-2022-festival-slobodanarodu-mostar/ 

Centar za edukaciju Pro Educa, u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Nizozemske u BiH, organizovao je Festivalski dan #SlobodaNarodu u Mostaru posvećen ljudima koji se usuđuju da misle drugačije i imaju hrabrosti da o tome u javnosti govore ili da pronalaze drugačije forme izražavanja.  

Više informacija možete pronaći na www.slobodanarodu.ba 

O projektu i festivalu ”Sloboda narodu” 

Festival #SlobodaNarodu simbolizuje slobodni javni prostor, u kom čuvari vatre i slobodne misli imaju priliku da govore i da ih se čuje. Festival afirmiše ljude koji misle drugačije i koji su često Don Kihoti svog vremena. Sadržaj Festivala čine panel diskusije, predavanja, radionice, koncerti, predstave, izložbe i promocije pisane riječi. Cilj je da doprinese jačanju demokratije i ljudskih prava u Bosni i Hercegovini kroz promociju slobode govora i izražavanja. Festival se organizuje u gradovima širom Bosne i Hercegovine.

 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog