Region

Mirna noć na sjeveru KiM, Srbi se ponovo okupljaju od jutros

Srbi sa Kosmeta najavili su za danas najmasovnije okupljanje ispred opštinskih zgrada, koje će trajati do ispunjenja zahtjeva. Snage KFOR-a sa opremom za razbijanje demonstracija postavile su novi kordon nedaleko od zaštitne ograde, ispred zgrade lokalne samouprave u Zvečanu.

Ispred zgrade Opštine Leposavić tokom cijele noći bila je prisutna manja grupa građana, a u jutarnjim časovima počelo je okupljanje građana u Zvečanu.

Generalni sekretar NATO-a Јens Stoltenberg rekao je da će Alijansa poslati dodatnih 700 vojnika na Kosovo i Metohiju, a da će još jedan bataljon biti stavljen u stanje visoke pripravnosti.

Srbi neće odustati od zahtjeva da se pripadnici tzv. specijalne jedinice ROSU povuku sa sjevera Kosova i Metohije, izjavio je bivši predsjednik Skupštine opštine Zvečan Srđan Milosavljević.

Srbija će, uprkos najbrutalnijem kršenju svih međunarodnih sporazuma, raditi na očuvanju mira i stabilnosti i zahtjeva hitno donošenje i sprovođenje mjera koje bi garantovale bezbjednost Srba na Kosmetu, rekao je Aleksandar Vučić nakon razgovora s ambasadorima u Beogradu.

 

Izvor: rtrs.tv
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog