Banja Luka

Glavna ulica u Banjaluci i ovog ljeta postaje pješačka zona

Centralna gradska ulica u Banjaluci i ovog ljeta, već tradicionalno, tokom vikenda biće pretvorena u pješačku zonu, u kojoj će za sugrađane biti organizovane različite aktivnosti.

Potvrdili su ovo iz Gradske uprave te dodali da će već ovog vikenda, 16. juna, od 18.30  do 19. juna u 5.30 Ulica kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Trga srpskih vladara do Ulice Marije Bursać, biti zatvorena za saobraćaj zbog brojnih dešavanja, koje donosi Festival uličnih zabavljača "TrotoArt".

"Ova praksa pretvaranja centralne gradske saobraćajnice u pješačku zonu tokom vikenda nastaviće se od 24. juna i trajaće do 28. avgusta, kada će od 18 časova subotom do 5.30 ponedjeljkom, biti obustavljen motorni saobraćaj u cilju promocije zdravog načina života, ekologije i održivog razvoja", objasnili su oni.

Kako kažu, za vrijeme obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Ulice Marije Bursać do Ulice Vuka Karadžića izvršiće se preusmjeravanje autobusa iz smjera juga u Bulevar cara Dušana, ulice Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom, a iz smjera sjevera u ulice Vuka Karadžića, Vidovdanska, Kninska, Bulevar cara Dušana i dalje postojećom trasom.

"Za vrijeme trajanja obustave, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije", naveli su oni te mole sve učesnike u saobraćaju za oprez i razumijevanje.

 

Izvor: nezavisne.com

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog