Sport

Španija poslije penala savladala Hrvatsku i osvojila Ligu nacija (VIDEO)

Ponovo su Hrvati poklekli na samom kraju. Nisu uspjeli ni ovoga puta da dođu do prvog trofeja u svojoj istoriji, pošto su nakon penal završnice poraženi od Španije (0:0. poslije penala 5:4) u finalu Lige nacija na stadionu "De Kujp" u Roterdamu.

Hrvate su ovoga puta izdalo njihovo najjače oružje, penal završnica, a tragičari "vatrenih" bili su Lovro Majer i Bruno Petković, dvojica koja su bila neprecizna sa bijele tačke.

Pratila je sreća Hrvate tokom svih ovih godina, budući da su na dva Svjetska prvenstva četiri puta izlazili kao pobjednici nakon penala, ali su sada pali u borbi za trofej.

Španci su postali tek treći osvajači Lige nacija, poslije Portugala i Francuske, a apsolutni heroj "furije" postao je golman Unai Simon koji je sjajno zaustavio dva penala i donio trofej svojoj reprezentaciji.

Prvo poluvrijeme je proteklo prilično mirno. Vidjeli smo nekoliko solidnih pokušaja sa obje strane, ali daleko od toga da je nešto bilo dovoljno opasno da bi se rezultat na semaforu promijenio.

Ništa drugačije nismo gledali ni u drugih 45 minuta, a može se reći da je utakmica bila još zatvorenije i da je ličila na šahovsku partiju još više nego u prvom dijelu. Na to je uticao i preveliki ulog, budući da je Hrvatska jurila svoj prvi trofej, a Španija jedini koji joj nedostaje.

Jedinu pravu priliku imao je Ansu Fati u 84. minutu kada je njegov udarac sa ivice peterca blokirao Ivan Perišić maltene ne gol liniji.

Meč je otišao u produžetke. Za razliku od meča Hrvatske i Holandije u polufinalu, gdje su "vatreni" u dodatnih 30 minuta odigrali kao u transu i razbili "lale", protiv Španaca je to bilo znatno prizemnije i opreznije.

Španci su bili nešto opasniji i na mahove su pokušavali da prije penala riješe utakmicu, znajući kakvi su Hrvati majstori za penale. Ipak, to im nije pošlo za rukom bez obzira na dvije solidne šanse Danija Olma.

Na kraju, meč je otišao u penale, a tamo se istakao fenomenalni Unai Simon koji je odlično odbranio penale Petkoviću i Majeru. Posao je zevršio Dani Karvahal, bek Real Madrida koji je postigao odlučujući penal u šestoj seriji.
 

Izvor: politika.rs

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog