Republika Srpska

Led displeji iz Teslića izvoze se širom svijeta

Teslićki gigant u proizvodnji led displeja iz dana u dan zapošljava sve više radnika.

Bravari, varioci, cnc operateri, radnici elektro struke, mašinski inžinjeri samo su neki od profila radnika koji su svoje zaposlenje pronašli u ovoj kompaniji. Radnici pričaju - uslovi rada, pozitivna atmosfera i plata daleko iznad prosjeka, odlična su motivacija da budu što produktivniji.

“Završio sam tehničara mehatronike i zaposlio sam se ovdje u ‘Anteni-Net’. Radim na popravljanju led modula. Radna atmosfera je fantastična, kolege su dobre”, rekao je Slađan Stanković radnik "Antena-net" doo Teslić.

“Radim na ove dvije mašine. Trenutno sam ovdje najduže što se tiče CNC. Zadovoljan sam, dobri su uslovi rada. Društvo je super”, “Svi ste mladi ovdje?”, “Jeste, sad su primljena tri momka koja su tek završila mašinsku školu”, kaže Milan Dolić, radnik "Antena-net" doo Teslić.

A u mladom kolektivu puno je energije i kreativnosti. Trenutno je zaposleno 48 radnika. Od tog broja, njih 12, zaposleno je samo u toku prošle godine. “Antena-Net” povećala je broj radnika uz pomoć podsticaja Zavoda za zapošljavanje Srpske.

“Dobili smo 58.000 maraka ukupno. Moja ideja je da se ostane u Tesliću, u Republici Srpskoj, da stvorimo ovdje uslove za rad i napravimo takvu atmoferu da radnici mogu da zarade plate ravne onim u Evropskoj uniji. Potrebni su nam mladi i kreativni ljudi koji žele da naprave nešto više od svog života”, izjavio je Radenko Aleksić, direktor i vlasnik "Antena-net" doo Teslić.

A oni koji čine tim ove kompanije već su napravili nešto više. Od prošlogodišnjih 3.000, ove godine već su stigli do pregovora za 10.000 kvadrata ugrađenih i isporučenih led displeja. Zanimljivo je da je 80 odsto proizvodnje izvozno orijentisano. A nakon što su ove godine investirali dva i po miliona maraka u izgradnju nove hale i nabavku mašina, planiraju i da udvostruče broj radnika u narednom periodu.

 

Izvor: atvbl.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog