Svijet

Rusija rasporedila više od 180.000 novih vojnika u Ukrajini

Rusija je rasporedila više od 180.000 vojnika na dva glavna istočna fronta, prema Serhiiju Červatiju, glasnogovorniku istočne grupe ukrajinskih oružanih snaga.

“Više od 180.000 ruskih trupa je raspoređeno u zoni odgovornosti Istočne grupe snaga... Front Liman-Kupjansk je duži, zbog čega neprijatelj tamo koncentriše svoje snage”, rekao je Červati u intervju za ukrajinske medije, dodajući da se u ovom trenutku nalazi "više od 120.000 neprijateljskih vojnika" na pravcu Liman-Kupjansk.

Rekao je da to uključuje vazdušno-jurišne i mehanizovane jedinice, jedinice borbene rezerve Bars, teritorijalne snage i nove jurišne čete Oluja Z, za koje je rekao da su regrutovale osobe s kriminalnim dosjeima".

Červati je rekao da se na frontu u Bahmutu nalazi oko 50.000 ruskih vojnika. Gradovi Liman i Kupjansk udaljeni su oko 100 kilometara, sjeverno od Bahmuta na istočnom frontu Ukrajine.

General Oleksandr Sirski dodao je da se Rusi "očajnički drže položaja i uporišta koje su nekada zauzimali Wagnerovci", što se odnosi na plaćeničke snage koje su vodile rusku ofanzivu oko Bahmuta.

 

Izvor: vijesti.ba
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog