Republika Srpska

Radnik u Banjaluci za mjesec zaradio milion maraka!

Radnik jednog banjalučkog preduzeća koje se bavi izgradnjom hidrograđevinskih objekata zaradio je za mjesec dana skoro milion maraka.

Podaci Poreske uprave Republike Srpske pokazuju da je ovaj radnik vodeći na listi najvećih prijavljenih pojedinačnih neto primanja po osnovu radnog odnosa  u Republici Srpskoj u prvih šest mjeseci 2023. godine.

Preciznije, ovaj radnik je za mjesec dana zaradio tačno 983.026 KM, odnosno 768 prosječnih plata u Srpskoj, a pored plate u tu cifru ulaze i regres, topli obrok, prekovremeni rad, bonus, naknade i dodaci na uslove rada.

Na listi najvećih primanja u prvih šest mjeseci ove godine slijedi još jedan zaposleni u banjalučkoj firmi koja se bavi ostalim novčanim poslovanjem (posredovanjem). On je zaradio 251.769 KM.

Na trećem mjestu sa zaradom od 107.462 KM je radnik iz Istočne Ilidže zaposlen u trgovini na veliko duvanskim proizvodima.

Slijedi pet radnika iz Banjaluke.


Tako je jedan zaposleni u djelatnosti bolnica inkasirao 98.078 KM, dok je oko dvije hiljade manje (96.499 KM) zaradio radnik zaposlen u oblasti ostalo novčano poslovanje (posredovanje).

Radniku zaposlenom u djelatnosti pozivnih centara na račun je u jednom mjesecu leglo 85.924 KM, u nespecijalizovanoj trgovini na veliko 78.320 KM, a u ostalom novčanom poslovanju (posredovanju) 62.588 KM.

Listu zatvaraju radnik zaposlen u Laktašima u oblasti nespecijalizovana trgovina na veliko hranom, pićima i duvanom sa 60.943 KM i u Banjaluci u firmi koja se bavi proizvodnjom osnovnih farmaceutskih proizvoda koji je zaradio 59.817 KM.

 

 

Izvor: capital.ba 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog