Republika Srpska

Egić: Rekordan broj zaposlenih, vlada kontinuirano radi na programima za zapošljavanje

Republika Srpska bilježi rekordan broj zaposlenih, više od 290.000 i Vlada Srpske nastaviće da kontinuirano radi na programima za zapošljavanje, izjavio je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić.

Egić je istakao da je u junu zabilježeno 10 odsto više zaposlenih nego u istom periodu prošle godine.

On je podsjetio da je Vlada Srpske donijela odluku o usvajanju Akcionog plana za sprovođenje Strategije zapošljavanja u Srpskoj za period 2023-2025.

Resorni ministar je pojasnio da je za realizaciju programa zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih i demobilisanih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida planirano 10.000.000 KM.

- Imamo i grant od oko 63.000 KM za zapošljavanje Roma - rekao je Egić.

On je dodao da će biti realizovan i program podrške privredi vraćanjem uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje, za šta je odobreno pet miliona KM.

- To je program koji privrednici pozdravljaju i koji daje dobre rezultate. Ubuduće ćemo gledati da ovo povećamo, jer imamo dobre povratne informacije i od poslovne zajednice, a i ljudi koji se na taj način i tim putem zapošljavaju - naglasio je Egić za Srnu.

Egić je naveo da programi za zapošljavanje daju rezultate, te da cifre idu tome u prilog, kao i da su sve aktivnosti u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje i mjere Vlade Srpske usmjerene ka daljem povećanju broja zaposlenih u Republici Srpskoj.

Akcionim planom za sprovođenje Strategije zapošljavanja za period 2023-2025. godine planirano je da se u ovoj godini realizuju mjere sredstvima u ukupnom iznosu od oko 49.000.000 KM.

 

Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog